İstanbul başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen yüzlerce Suriyeli, açlık grevine başladı. Suriyeli göçmenler, Yunanistan sınırına geçişlerine izin verilene kadar açlık grevini sürdüreceklerini belirtti.

Ülkenin çeşitli bölgelerinden Edirne'ye ulaşan yüzlerce Suriyeli sığınmacının kent merkezi otoban gişelerine yakın bir bölgede kurdukları kamp alanında bekleyişleri sürüyor. Avrupa'ya gitmek için gerekirse ölümü bile göze alacaklarını belirten Suriyeli sığınmacılar, Yunanistan sınırına geçişlerine izin verilene kadar aç kalacaklarını kaydetti. Bulundukları bölgede kalmakta kararlı olduklarını söyleyerek sınır kapılarının açılmasını isteyen yüzlerce Suriyeli, bugün itibariyle açlık grevine başladı. Suriyeliler adına konuşan Ahmed Ellatif, Yunanistan'a gidene kadar açlık grevini sürdüreceklerini belirterek, "Tek isteğimiz Yunanistan sınırına gitmek. Yunanistan sınırı açtı, Türkiye kapattı. Bırakın gidelim" dedi.

MÜLTECİLER SEYYAR TUVALET YAPILMASINA İZİN VERMEDİ

Edirne otoyol gişelerine yaklaşık 1 kilometre mesafede tutulan ve bulundukları bölgeyi adete kamp haline getiren yüzlerce Suriyeli, kendileri için gönderilen seyyar tuvaletlerin yapımına izin vermedi. Edirne Belediyesi ekiplerince iş makineleri ile yapılması planlanan çalışmalara engel olmak için kepçenin önüne geçen Suriyeli sığınmacılar, "Biz burada kalmak istemiyoruz, tuvalette istemiyoruz" diyerek çalışmalara engel oldu.

Açlık grevine başladılar

Açlık grevine başladılar

Açlık grevine başladılar

Açlık grevine başladılar