Etkinlikler çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumuhriyeti Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Dairesi ile işbirliği ile; Haspolat , Alayköy , Dörtyol , Güvercinlik Rauf Raif Denktaş ,  Esentepe , Zümrütköy , Tepebaşı , Serhatköy , Dipkarpaz  ve Ziyamet İlkokullarından okul müdürlüklerince görevlendirilecek birer öğretmen , Yakın Doğu Üniversitesi Hastahanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kaya SÜER tarafından verilercek bir günlük eğitim sonucunda el yıkama ile savaşılabilecek Enfeksiyon hastalıkları, el yıkamanın önemi ve ellerin nasıl yıkanması gerektiği konularında bilinçlendirilerek kendi okullarında öğrencileri sağlanacak dökümanlar yardımı ile öğrencilerini eğitecek.

Söz konusu okullara Activex Antibakteryel Sıvı Sabun bağışında bulunularak çocukların el yıkama alışkanlıklarının yerleşmesi için katkı koyacak olan Metgin Ltd, ayni dönemde satış noktalarında yapacı aktiviteler ile halkı da enfeksiyon hastalıkları konusunda bilinçlendirecek.

Dünya El Yıkama Günü Nedir ?

Dünya El Yıkama Günü, dünya’da yetrli su bulamadığı  veya el yıkama konusunda bilinç oluşmadığı için mikrobik hastalıklara yakalanan milynları bilinçlendirmek için 2008 yılında başlayan bir kampanyadır. PPPHW (Public Private Partnership for Handwashing) tarafından organize edilen kampanya her yıl özellikle gelişmekte olan ülkelerde milyonlarca cocuğun hayatını kurtaran faliyetler gerçekleştirmektedir.

Özellkle okul çağındaki çocuklar üzerine eğilen sivil toplum örgütü kurucuları arasında, Amerikan Bulaşıcı Hastalıklar Örgütü, UNICEF, Dünya Bankası Su Programı, Ameriakan Uluslararası Gelişim Ajansı ve özel şirketler bulunmaktadır.

Ülkemizde düzenlenen faaliyet, PPPHW tarafınan onay gören ve desteklenerek, Dünya El Yıkama Günü web sayfasında dünya’ya duyurulmaktadır. 

http://globalhandwashing.org/ghw-day/activities/activex-hand-washing-day-celebration-2014

unnamed-030.jpg