Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi ile Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (AD-HOC) Komite bugün saat 10.00’da toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi CTP Lefkoşa milletvekili Dr. Ahmet Gülle başkanlığında toplanarak, gündeminde bulunan, “Türk Ajansı  – Kıbrıs (TAK) (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Komite, tasarıyla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı, Personel Dairesi, Türk Ajansı Kıbrıs, yetkili sendika KAMU-İŞ ve KTAMS’tan yetkililer katıldı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, CTP milletvekili Komite Başkanı Dr. Ahmet Gülle, DP-UG milletvekili Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, CTP milletvekili Dr. Hüseyin Erçal, UBP milletvekili Dr. Ahmet Kaşif ve Dr. Esat Ergün Serdaroğlu katıldı.

KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DAÜ KURULUŞ YASA TASARISINI GÖRÜŞMEK ÜZERE OLUŞTURULAN GEÇİCİ KOMİTE

Cumhuriyet Meclisi, Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (AD-HOC) Komite, bugün saat 10.00’da UBP Milletvekili Komite Başkanı Dr. Erdal Özcenk başkanlığında toplandı. 

Komite, gündeminde bulunan, “Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısı”nı madde madde görüşmeye devam etti. Komite, yasa tasarısıyla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Bütçe Dairesi, Personel Dairesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nden yetkililer katıldı. 
 
Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (AD-HOC) Komite toplantısına, UBP milletvekili Komite Başkanı Dr. Erdal Özcenk, CTP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, TDP milletvekili Zeki Çeler, UBP milletvekili Dursun Oğuz ve CTP milletvekili Ferdi Sabit Soyer katıldı.