Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun “Hastane yargı süreci tamamlana kadar kapalı kalacak” kararına rağmen Ada Hospital’ın faaliyete geçtiği yönünde ihbar aldı.

İhbarı değerlendiren bakanlık yetkilileri, dün sabah saatlerinde Ada Hospital’a gitti. Hastanenin faaliyette olduğunu tespit eden Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hastaneyi mühürleyerek faaliyete kapattı.

Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Ada Hospital avukatı Mustafa Şener, hastane içerisinde 2 tane lisans olduğunu, bunlardan birinin tüp bebek merkezi olduğunu diğerinin ise kadın doğum ile ilgili bölüm olduğunu söyledi. Şener, alınan kararın hatalı olduğunu belirterek bu konuyla ilgili Yüksek Mahkeme’ye başvurduklarını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ise Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun Ada Hastanesi’nin geçici olarak kapatılmasına ilişkin 26 Şubat 2016 tarihli kararın yargı süreci tamamlanıncaya kadar uzatılması ve bu durumun ilgili sağlık kuruluşuna tebliğ edilmesi yönünde bir kararı olduğunu ve karara rağmen hastanenin faaliyete geçtiğini söyledi.

Dana, “Devlet, kararı olan bir konuda devlet gereğini yaptı” dedi.

Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu kararı var

37/2012 sayılı Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler (denetim) Yasası’nın 14’üncü maddesi uyarınca oluşturulan Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu,  27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu toplantıda; Ada Hospital’ın yargı süreci tamamlana kadar kapalı kalması yönünde karar almıştı.

Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun kararında şu ifadelere yer verilmişti: “26 Şubat 2016 tarihinde 3 ay geçici süre ile kapatılan Ada Hospital ile ilgili Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Savcılıktan görüş talep edilmiş olup talep edilen görüş bakanlığımıza gelmiş ve incelenmiştir. Bu arada mesele ile ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü’nden bilgi talep edilmiş ve neticede Ada Hospital meselesi ile ilgili polis tahkikatının halen devam ettiği öğrenilmiştir. Meselenin ciddiyeti ve kamu vicdanında yarattığı rahatsızlık dikkate alınmış ve ilgili sağlık kuruluşunun yapmış olduğu müracaat da değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda sonuçta kurulumuz, meselenin ciddiyeti ve vahameti kamu vicdanındaki rahatsızlığı ve ilgili sağlık kuruluşunun müracaatından çıkarılan sonuçlar ışığında Ada Hastanesi’nin geçici olarak kapatılmasına ilişkin 26 Şubat 2016 tarihli kararın yargı süreci tamamlanıncaya kadar uzatılması ve bu durumun ilgili sağlık kuruluşuna tebliğ edilmesi kararlaştırılmıştır.”

Şener: Tüp bebek merkezine kapatma kararı getirilmedi

Ada Hospital avukatı Mustafa Şener ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın ne yaptığını bilmediğini ifade etti. Hastane içerisinde 2 tane lisans olduğunu ifade eden Şener, bunlardan birinin tüp bebek merkezi olduğunu diğerinin ise kadın doğum ile ilgili bölüm olduğunu söyledi. Verda Tunçbilek ve Mehmetali Tunçbilek’in bir karar alarak kadın doğum ile ilgili kısmı dondurduğunu ifaden eden Şener, Sağlık Bakanlığı’na her türlü yazının yazılmasına rağmen bir sonuç alınamadığını belirtti. Şener, alınan kararın hatalı olduğunu belirterek bu konuyla ilgili Yüksek Mahkeme’ye başvurduklarını söyledi.

Hastanenin tüp bebek kısmına bir kapatma kararı alınmadığını kaydeden Şener, “Başımıza ne geldiyse hukuku bilmeyen ve iyi idare edemeyen insanlar nedeniyle geldi. Bundan sonraki süreçte tek güvencemiz yargı” dedi.

Dana: Devlet görevini yaptı

Konu ile ilgili Havadis’e açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu kararınca faaliyeti durdurulan Ada Hospital’ın yeniden faaliyette olduğuna ilişkin Sağlık Bakanlığı’na dün bir ihbarda bulunulduğunu söyledi.

İhbar üzerine bakanlıkta süratli bir şekilde gerekli hazırlıkların yapılarak Ada Hospital’e gidildiğini ve hastanenin faaliyette olduğunun tespit edilmesi üzerine mühürlendiğini belirtti.

Dana, “İhbar bize saat 10.00 civarlarında yapıldı. Akabinde süratli şekilde hazırlıklarımızı yaptık ve yaptığımız ön araştırmada hastanede bir şoför, bir sekreter bir de hemşire olduğunu, hastanenin de açık olduğunu öğrendik ve hukuki işlemlerin yapılıp hastanenin mühürlenmesi için harekete geçtik. Saat 13.00 sıralarında Ada Hospital’e gittik. Hastanenin gerçekten açık olduğunu gördük. Zaten o sırada mal sahipleri ve avukatları da hastaneye geldi. Mühürleme işlemine karşı taraf, biraz sert bir ses tonu ile itiraz etti. Ancak mühürleme işlemi gerçekleştirildi” dedi.

Dana, Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu’nun Ada Hastanesi’nin geçici olarak kapatılmasına ilişkin 26 Şubat 2016 tarihli kararın yargı süreci tamamlanıncaya kadar uzatılması ve bu durumun ilgili sağlık kuruluşuna tebliğ edilmesi yönünde bir kararı olduğunu ve bu kararın aynı gün hem Resmi gazete’de yayınlandığını hem de ilgili hastaneye tebliğ edildiğini belirtti.

Mühürleme işleminin ardından ayrıca polise konu ile ilgili de şikayette bulunduklarını dile getiren Kemal Deniz Dana, “Devlet, kararı olan bir konuda devlet gereğini yaptı” diye konuştu.

37/2012 sayılı Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler (denetim) Yasası’nın 14’üncü maddesi uyarınca oluşturulan Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu,  27 Mayıs 2016 tarihli kararı 

belges.jpg