Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi  Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta İlk Adım Kreşi kurucuları Müzik öğretmeni Burcu Bektaş Vehit ve Uzman Psikolog İpek Kaleli Çiçek konuk oldu. Söz konusu programda “Müzik ve Eğitim” üzerine bir sohbet gerçekleştirildi.

Uzman Psikolog İpek Kaleli Çiçek, okul öncesi eğitimin önemini belirterek 17 yaşına kadar olan zihinsel gelişimin yüzde 50’sinin 4 yaşına kadar olduğunu söyledi. Ailelerin ‘gündüz bakım evleri’ ile ‘eğitim kurumları’ arasındaki farkı görmelerinin önemine değinen Çiçek, İlk Adım Kreşi’nde çocukların uzman ve tecrübeli eğitim kadrosuyla eğitim gördüklerini  söyledi. Çiçek, çocuğun sağlıklı bir birey olması açısından, okul öncesi yıllarında aldığı eğitim ve kazandığı deneyimlerin ileriki yaşlarında öğrenme yeteneği ve akademik başarısıyla ilişkisi olduğunu vurguladı. Müzik öğretmeni Burcu Bektaş Vehit ise çocukların yaratıcılıkları ve müzikal seçicilik temellerinin okul öncesi dönemde atıldığını söyledi. Kendilerini müzik yoluyla ifade eden çocukların özgüvenlerinin ve sosyal gelişimlerinin olumlu yönde etkilendiğine dikkat çeken Vehit, “Orff” metoduyla yapılan çalışmalarda ritim duygusunun geliştiğini ayrıca yaratıcı drama derslerinin de çocukların eğitimlerinde önemli rol oynadığını vurguladı. Vehit, alanında uzman öğretmen yönetiminde çocuklarda kalıcı hafızaya yönelik yabancı dil eğitimi verilen İlk Adım Kreşi’nde ayrıca hareket ve koordinasyon eğitimleri, çocukların erken yaşta spor konusunda bilinçlenmeleri için de çalışmalar yapıldığını belirtti. Programda ayrıca İlk Adım Kreşinin yıl sonu etkinliklerinden de videolar izletildi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 14 Kasım 2015 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.