Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta Kıbrıslı Türk Sanat Müziği Yorumcusu Güler Soybir konuk oldu.

Erkan Dağlı’nın sorularına cevaben programda müzik ve sanat yaşamından bahseden Güler Soybir, ilk sahne deneyimini ilkokul 1. sınıfta, sınıf öğretmeninin teşvikiyle yaşadığını anlattı. Lise yıllarında da bir müzik yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldüğünden söz eden Soybir, her zaman sahnede olmak istediğine ve sanatın kendisi için bir yaşam tarzı olduğuna değindi. Günümüzde neler yaptığından söz eden Soybir, KKTC’de her ne kadar çalışan bir anne olarak zorluklarla Türk Sanat Müziği çalışmalarını sürdürebiliyorsa da, kişinin içinde sanatı icra etme duygusu olduğu sürece bunu başarabildiğini ifade etti.

Soybir, 1999 yılında Gazimağusa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nda yer aldığını ve uzun yıllar farklı hocalarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Soybir, sonrasında TSM Yorumcusu Cem Kafkas ile birlikte BRT kanalında Sefa Akşamları adında bir televizyon programı aracılığıyla sanat severlerle buluştuklarını söyledi. 

Programda KKTC’de sanatını icra etmekten çok memnun olduğunu bildiren Soybir; “Hiç yurt dışına gitmek istemedim. Kendi sınırlarımız içinde neler yapabiliriz, nereye kadar ilerleyebiliriz, gayem her zaman bu olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 19 Aralık 2015 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında, Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.