Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Ada Işığı" programına bu hafta Niğde Güzel Sanatlar Lisesi (NGSL) Koro Şefi, BİLSEM Çocuk Korosu Çocuk Şefi Serdar Köşk konuk oldu. Söz konusu programda çocuk koroları ve koro çalışmaları ele alındı.

DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk korosu atölye çalışmasına katılmak için gelen Serdar Köşk, 2 yıl önce KKTC’ye geldiklerini ve DAÜ Uluslararası Korolar Festivali’ne katılarak güzel bir konser verdiklerini kaydetti. Diğer korolarla bir araya gelmenin heyecanını ve öğrencilerinin mutluluğunu anlatan Köşk, bu vesileyle öğrencilerinin paylaşımcılık ruhlarını geliştirdiğini ifade etti. Koro şefi olarak yapılan çalışmaların konserlerle pekiştirmenin önemine değinen Köşk, öğrenilen bilgileri sahnede uygulayarak pekiştirmiş olduklarını kaydetti. DAÜ ailesine tekrardan 2 yıl önceki misafirperverliklerinden ötürü çok teşekkür eden Köşk, “Hala bunun etkisini yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.

NGSL hakkında da bilgiler veren Köşk, NGSL’nin büyük bir binaya sahip olduğunu, alan çalgı odaları, resim bölümü atölyeleri gibi çeşitli alanlara sahip olduklarını ve böyle olunca da çalışmalarının daha iyi sonuç verdiğinden söz etti. Köşk, NGSL’nin yetenek sınavıyla alınmış branşını seven öğrencilerle başarılar sağlayan bir lise olduğunu ifade etti.

BİLSEM Çocuk Korosu:

BİLSEM Çocuk Korosu hakkında da bilgiler veren Köşk, koro etkinliklerinin kendilerini motive ettiğini ve koroyu kurduklarını anlattı. Köşk, aileler ve BİLSEM’in kendilerine çok destek olduğunu ve çalışmaları çok hızlı tamamladıklarını kaydetti. DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu’nu Niğde’ye davet ederek Niğde’de bir konser verdiklerini anlatan Köşk,  muhteşem bir konser olduğunu ve bölgede çocuk korus ile ilgili bir farkındalık yarattıklarını ifade etti. 

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 4 Şubat 2017 Cumartesi günü, 11:00 – 11:45 saatleri arasında, Kıbrıs Genç TV’de yayınlanacak.