Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programında bu hafta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) kurulması konuşuldu. Söz konusu programın bu haftaki konukları CSO Şefi Ali Hoca, CSO Koordinatörü Mustafa Kofalı ve CSO Baş Kemancısı Nihat Ağdaç oldu.

Söz kousu programda Ali Hoca yıllarca ülkesinden uzak bir şekilde icra ettiği mesleğini artık kendi ülkesinde yapabilmenin mutluluğunu anlatırken bunun güzel bir başlangıç olduğunu ve zamanla daha birçok projeler yapacaklarından bahsetti. Kendisi gibi uzun yıllar yurt dışında eğitim görmüş ve çalışmış olan meslektaşları Mustafa Kofalı ve Nihat Ağdaç da kendi ülkelerine geri dönüp mesleklerini burada icra etmekten duydukları sevinçten bahsettiler. Programda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın “Senfonik Özlem” konserinden bölümler de dinletildi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 28 Kasım 2015 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında, Kanal SİM’de izleyici ile buluşacak.