Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi  Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programına bu hafta Türkiyeli Besteci Adnan Atalay ve eşi Ressam Deniz Atalay konuk oldu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı kapsamında DAÜ’ye gelen Deniz Atalay ve Adnan Atalay çifti Kıbrıs’a ilk gelişlerinin olduğunu ve burada müzik içinde çok güzel günler geçirdiklerini ifade ettiler. Ressam Deniz Atalay Kıbrıs’ta geçirdiği günler boyunca 100 Ses Koro Okulu’nun çalışmaları sırasında koroyu resmetmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Resim sanatı hakkında konuşan Deniz Atalay, “İçimden geldiği gibi o an nasıl bir ruh hali içindeysem o tonlarda resim yapıyorum. Yaptığım hiçbir resim uzun süren bir çalışma sonucu ortaya çıkmıyor, bir anda oluyor” dedi.

Besteci Adnan Atalay ise 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı dolayısıyla KKTC’de bulunmaktan ötürü çok memnun olduğunu ifade etti. Atalay’ın “Ağacın Türküsü” isimli bestesinin koro düzenlemesinin dinletildiği programda Atalay söz konusu besteyi İzmir’de bir ilkokulda öğretmenlik yaptığı yıllarda odasının penceresinden karşıdaki dağların tepesine bakarak hissettiği duygular neticesinde yaptığını anlattı. Erkan Dağlı programın devamında birçok farklı şehirden gelen koristlerin var olduğu 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı hakkında bilgiler de verdi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 6 Şubat 2016 Cumartesi günü, 20:15 – 21:00 saatleri arasında, tekrarı ise 7 Şubat 2016 Pazar günü, 14:10 – 14:45 saatleri arasında, Kanal SİM’de yayınlanacaktır.