Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi  Erkan Dağlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ada Işığı” sanat ve kültür programının bu haftaki konuğu Psikolojik Danışman Asu Atun oldu. Söz konusu programda “Evlilikte Karşılaşılan Zorluklar ve Boşanma” konusu ele alındı.

Programın girişinde “Ülkemizde evlilikler çok erken yaşta mı yapılıyor?” sorusu açıklandı. Konuyla alakalı Atun, evliliklerin hangi yaşta olduğundan çok bizim hayattan ne beklentimiz olduğunun önemli olduğunu söyledi. Atun, aile ve toplum baskısı ile gerçekleşen evliliklerin ileri yıllarda ciddi sıkıntılara sebebiyet gösterdiğini ve kişilerin evlendikten sonra evlilik için hazır olmadıklarını anladıklarını dile getirdi. Bu hususta Atun, kişilerin gerçekten hazır olmadıkları sürece evlenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Programda daha sonra aldatma konusu ele alınıp tartışıldı. Atun konuyla ilgili çiftlerin evlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığı halde aldatma söz konusu olduğunda bunun patolojik bir rahatsızlık olabileceğine dikkat çekti. Atun evlilikte iletişim, cinsel hayat, birbirleri ile ilgilenme ve karşıdakini olduğu gibi kabul etmenin mutlu bir evlilik için olmazsa olmaz kavramlar olduğunu söyledi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 29 Ekim 2016 Cumartesi günü, 11:00 – 11:45 saatleri arasında, Genç TV’de izleyici ile buluşacak.