Mesarya bölgesinde UBP’nin önde gelen isimlerinden Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, partide dağınık bir görüntü olduğunu, çoklu adayın, yeniden toparlanma aşamasına giren partiye zarar vereceğini belirterek, genel seçime kadar mevcut genel başkana bir şans verilmesinden yana olduklarını bildirdi

Adahan, genel başkanlık için çok aday çıkmasıyla ilgili, “Deniz kirini atar. Çoklu aday, partide temizliği getirecektir” dedi

Züleyha KARAMAN

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, UBP’nin şuanda yeni bir başkana değil, iş yapacak idari  kadroya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, genel başkan dayı olan milletvekillerinin, bir sonraki seçimde meclis dışında kalabileceğini söyledi.

UBP’deki gelişmelerle ilgili HALKIN SESİ’ne değerlendirmede bulunan Adahan, “Şuandaki başkana seçime kadar bir şans vermek lazım, nedeni de mevcut başkan adayları Hüseyin Özgürgün’den daha akıllı değiller” dedi.

UBP’nin şuanda bir evrim geçirdiğini, delege sisteminden çıkıp, çoğulcu üye sistemine geçildiğini kaydeden Adahan, genel başkanlık için çok aday çıkmasıyla ilgili, “Deniz kirini atar. Çoklu aday, partide temizliği getirecektir” değerlendirmesini yaptı.

“Kendi egoları için aday olmuşlardır” diyen Adahan, genel başkanlık için aday olan milletvekillerinin bir sonraki genel seçimde halktan gerekli desteği bulamayacağı görüşünü savundu.

“TEK ADAMDAN ÇOĞULCU YAPIYA GEÇİLİYOR”

UBP’de tek adam iktidarından ve delege sisteminden çoğulcu bir yapıya geçildiğini ifade eden Adahan, partide bundan sonra ulusal değerlere hizmet edecek bir yapının oluşması ve UBP’nin özüne dönmesi, gençleri de baz alarak bir ideolojik yapılanmaya gitmesi gerektiğini söyledi.

“UBP’nin lider partisi olduğunu, partinin, liderini yaşatmak için daha önce bölündüğünü, şimdi de bölünebileceğini” ifade eden Mehmet Adahan, “Deniz kirini atar” sözüne atıf yaparak, şöyle konuştu:

 “Ama inancım o dur ki, UBP tabanı ulusal manifesto noktasında birleşecek. UBP delegen çıkmış ve üyeye gitmiştir. Daha onun farkında değiller. Üye bölünmeyi kabul ederse, böylece bölünerek yok olacak. Çoklu aday, bana göre, bir yerde temizlenmeyi getirecek, deniz kirini atacak. Yani bunları (adayları),bir sonraki dönemde, üyeye gittiğimiz bu seçmen vekil olarak da kabul etmeyecektir, dışlayacak. Çünkü bunlar parti için var değiller, kendi egolarını tatmin ve kendi çıkarları doğrultusunda vardırlar, isimleri ne olursa olsun.”

Adahan, UBP Genel Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu’nun, partide çok büyük bir yenilenme yaptığını, delege sisteminden üye sistemine geçildiğini kaydederek, kurultayın, ideolojisi olmayan bir yapının temizlenmesine de sebep olacağını söyledi. Adahan, 18 milletvekilinin gerçek realitesinin ortaya çıkacağını, ulusal değerleri ve ulusal manifestosu olanların halkla beraber toparlanacağını kaydetti.

“OK YAYADAN ÇIKTI”

“Ok yaydan çıkmıştır, UBP’de disipline yönelik bir olgu kalmamıştır” diyen Adahan, seçmene saygıdaki değerlerde erozyon olduğunu belirtti.

“Birilerine karşı hep muhalif olma ve lidere yakın olma durumları olduğunu, kişisel menfaatlerin öne çıktığını, her kesin lider olmak istediğini” ifade eden Adahan, şöyle devam etti:

“Herkes Genel başkan olmak istiyor, hiç kimse Genel Sekreter olup partiyi ideolojik olarak toparlamak istemiyor. Partide şuanda başkanlık koltuğunda bir boşluk yok. Partinin esas sekreterliğinde boşluk var. Ama hiç kimse partinin genel sekreterliğine talip değildir, mevcut Genel Sekreter de görevine talip değil, o da bakan olma merağındadır. Bakan olmak için Genel Sekreterliği tutmuştur ve bugün de partiyi boş bırakmıştır, yani görevini yapmıyor. Mevcut ilçe başkanları arasında da boşluk vardır.”

Partinin genel sekreterliğinde ciddi boşluk olduğu görüşünü dile getiren Adahan, “ben başkan adayıyım” diyen milletvekillerine, neden elini taşın altına koyup idari kadroya talip olmadığını sordu

Adahan, “Neden elinizi taşın altına sokmuyorsunuz, bu geçiş ve ciddi toparlanma ihtiyacının olduğu bu döneminde niye yönetim için değil de başa talipsiniz. Yani bu işi baş mı halledecek? UBP’nin, son cumhurbaşkanlığı seçiminden ciddi sonuçlar çıkarması gerekir. Ulusal değerlere bilimsel bir şekilde değer verenler, bu kurultay öncesinde kendilerini tekrar baştan sorgulamalı, UBP’nin birliği, dirliği için bir bütün olmak zorundadır. Bu süreç geçer, erken seçim yakındır, mevcutla bir erken seçime gidilir. Erken seçimdeki başarı veya başarısızlığa göre devam ya da tamam denir. Şuandaki başkana bir hak tanınması gerekir bir seçime girsin, nedeni de; mevcut adaylar Özgürgün’den daha akıllı değil. Bu partinin başa değil, ciddi şekilde yönetim paylaşımına ihtiyacı vardır. Partinin yeni bir başkana değil, idari kadroya ihtiyacı vardır. Açık söyleyeyim; 6 adaylı gösterge, adayların partinin başına talip olmaları, partideki görevden kaçma olayıdır, herkes görevden kaçıyor. Hiç kimse genel sekreterliğe, idari kadroya talip değildir, hiç kimse ulusal değerlerin yaşatılmasına ve sürdürülebilir bir ulusal manifestonun oluşturulmasına talip değildir. 18 milletvekilinin yapması gereken budur, başkan olarak bu dağınıklığı çözemezler, hiç kimsenin birbirine saygısı yok.”

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü:

“18 milletvekili de aday olsun!”

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, UBP’de çok aday çıkmasına tepkisel yaklaşarak, “18 milletvekilinin hepsi de aday olsun!” dedi.

Partinin toparlanma aşamasında olduğunu ve bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tülücü, UBP’nin kurultaydan bölünerek değil, güçlenerek çıkması gerektiğini vurguladı.