Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçin sonuçlarının adaletli olmadığını, herkesin AK Parti'ye saldırdığını ifade ederek, milletin verdiği mesajı değerlendireceklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin Sivas İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran genel seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. Yılmaz, "Seçimler ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Milletin verdiği mesajı alacağız değerlendireceğiz, nerede eksik yaptık, nerde hizmetlerimizi anlatamadık. Biz 80 yılda yapılan hizmetlerden çok daha fazlasını yaptık, öncelikle bunu çok net olarak söyleyelim. Biz şunu söyledik, MHP iktidar olamaz dedik. Oldu mu iktidar? Oy oranını ne söyledik 15'tir, 17'dir, olsa olsa 18'dir. Kaç aldı? Yüzde 16 aldı. Söylediğimiz doğru çıktı mı? Velev ki Kafdağı'nın arkasındaki hayalleri yüzde 20 olsa dahi yine iktidar olamaz dedik. Çok net söylüyorum, 100 yıl geçsin MHP yine iktidar olamaz. CHP de olamaz. Neden olmaz? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan milletvekili çıkarma kapasitesi olmayan hiçbir parti iktidara gelemez. Türkiye'de şu anda tek parti vardı. Tek parti AK Parti'ydi, çünkü Doğu ve Güneydoğu'da da birinci olan parti idi. Biz şunu söyledik, "AK Parti'yi zayıflatırsanız Türkiye'yi zayıflatmış olursunuz" dedik. Bu Sivas'ın dışında Türkiye'nin geneli için söylüyorum. Oy kaybımız var, onu görüyoruz" dedi.

"ADALETLİ BİR SEÇİM DEĞİLDİ, HERKES AK PARTİ'YE SALDIRDI"

Bir basın mensubunun HDP'nin barajı aşmasını değerlendirmesini istemesi üzerine ise Yılmaz, "Türkiye'de iki tana etnik milliyetçiliği kullanaraktan siyaset yapan parti var. Birisi HDP, birisi de onun karşılığında MHP. İkisi birbirini besliyor. İkisinin birbirini beslediğini bu coğrafyalarda görmüş olduk. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Oysa Türkiye'nin çimentosunu, farklıklarını zenginlik olarak görmekten, birini diğerini yok etmek şeklinde görmemek lazım. Ne söyledik başka. İktidar olursa AK Parti olur, eğer iktidar AK Parti olamazsa ne olacak? MHP, CHP ve HDP. İki parti bunu söyledi mi? Çok net olarak. İki parti dahi iktidar olmaz. Çünkü AK Parti 40'ın üzerinde bir rakam, dolayısıyla 3'üncü partinin mutlaka gelmesi lazım. HDP. Şimdi diyorlar ki "Biz HDP ile yapmayız." Adaletli bir seçim olmadığını söylüyorlar. Adaletli bir seçim değil ki İsrail AK Parti'ye saldırır, BBC AK Parti'ye saldırır, bütün Amerikan yayın organları AK Parti'ye saldırır, HDP, MHP, CHP, Saadet Partisi AK Parti'ye saldırır. Birbirlerinin aleyhinde tek kelime söylediler mi, söylemediler" diye konuştu.

Erken seçimin gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Bakan olarak veya Sivas milletvekili olarak karar verme durumunda değilim. Ankara'da bir değerlendirme yapılır, ondan sonra bu millet için hangisi doğruysa o karar alınır diye düşünüyorum. 3 parti iktidar koalisyonu kuruyoruz ve dolaysıyla da Sivas'a hizmet getireceğiz diyorlarsa şapkamızı çıkarız hoş geldiniz sefalar geldiniz. Bunlar klasik birinin doğunun Baas partisi diyordum, tek tipleştiren, birde batının ve deniz kıyılarının Baas partisi vardı. Dolaysıyla iki Baas partisiyle Türkiye'yle güçlenme olmaz ki. Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler. Aziz milletimizin vermiş olduğu bir mesaj vardır, bundan her partinin üzerine düşeni alması lazım. Bizde AK Parti olarak üzerimize ne düşüyorsa onu alacağız."

"İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİYDİ, KAYBEDİLDİĞİNDE ANLAŞILIR"

Sonuçtan kimsenin memnun olmadığını söyleyen Bakan Yılmaz,"Hayallerimiz 2023 yeni Türkiye'sinde 2 trilyon dolar milli gelir, 25 bin dolar kişi başına düşen gelir. İşsizlik büyük problem, onu yüzde 10'dan yüzde 5'e düşüreceğiz. Faizi yüzde 30'lardan aldık, 10'un altına düşürdük, yüzde 5'in altına düşürecektik, bu yeni Türkiye'ydi. İşsizliğin yüzde 56 olmasını istemiyorum, enflasyonun yüzde 5 olmasını istemiyoruz, faizin yüzde 5'in altına düşmesini istemiyoruz. İstikrar Türkiye'nin kalkınmasını tamamlayabilmemiz için hem yurt içinde güvenin olması lazım. İstikrar çok önemliydi. İstikrar değerlidir ama ne zaman kıymeti anlaşılır, kaybedildiğinde kıymeti anlaşılır" şeklinde konuştu.

"KOALİSYONLARDAN TÜRKİYE ÇOK ZARAR GÖRDÜ"

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin koalisyonlarla kaybettiğini ifade ederek, "Bu ülkeyi el ele kalkındırmamız lazım. Seçim kampanyasında şahısların aleyhine tek bir kelime söyledik mi? Hiçbir kelime söylemedik. Tek söylediğimiz şey muhalefetle hizmet gelmezdi. Dün ne söylediysek bu seçim sonuçlarında aynı şeyi söylüyoruz. Yine muhalefetle hizmet gelmez. Türkiye'yi koalisyonlara mahkum etmeyin. Koalisyonda da Türkiye 90'da gördü, 70" de gördü, dolayısıyla kim memnundu. Bakın Avrupa artık koalisyonla bu ülke yönetilemez diye kanun çıkarıyor. Ancak sonuçta milletin vermiş olduğu mesaj başımızın üzerindedir" dedi.