Evrim Kamalı

Sanık Yıldız, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nce, “ağır yaralama, vahim zarar ve kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından yargılanarak hapse mahkûm edildi. Tutuklu yargılanmak üzere 3 ay önce cezaevine gönderilen sanık hakkında 1 yıl hapis kararı verildi. Sanık hakkında verilen kararı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran okudu.

Güran, 24 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olayda sanığın temizlik işleri yüzünden ev arkadaşı Mehmet Azim Oğuz ile tartıştığını, tartışmanın ardından Oğuz’un evden çıkarak servise binmek için yol kenarında beklemeye başladığını ve sanığın telefonla arayarak arkadaşı ile tartışmaya devam ettiğini söyledi. 

Bıçakladı, sonra tişörtüyle kanı durdurmaya çalıştı

Sanığın daha sonra evden 19 santim uzunluğundaki bıçağı alarak yol kenarında servis bekleyen arkadaşının göğsüne sapladığını ancak olayın hemen akabinde pişmanlık duyup, tişörtü ile Oğuz’un göğsüne tampon yaptığını ve yoldan araç çevirerek hastaneye götürdüğünü kaydeden Güran, sanığın Oğuz’un 10 bin TL tutarındaki tedavi masraflarını da ödediğini açıkladı. 

Güran, Oğuz’un tedavisinin tamamlandığını ve kalıcı bir hasar kalmadığını belirtti. Sanığın Ağrı ilinden burslu olarak KKTC’ye Mimarlık okumaya geldiğini ifade eden Güran, sanık hakkında ceza takdir ederken 20 yaşlarında olmasını, Oğuz’un hastaneye götürmesini ve pişmanlık duymasını hafifletici etkenler olarak değerlendirdiklerini dile getirdi. Güran, anayasada kişilerin vücut bütünlüğünün koruma altına alındığını ve kimsenin her ne şart altında olursa olsun bunu ihlal etmeye hakkı olmadığını belirterek, sanığı 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.