Nadire BAHADİ

Mağusa Anadolu Mahallesinde yolda yürüyen Ali Davulcular’ı elden ayaktan tutarak zorla kaçırdıkları gerekçesi ile polise şikayet edilen Hüseyin Ünver ile Serkan Derin tutuklandı. “Zorla insan kaçırma” ve “Darp” suçlamalarıyla ilgili dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Ünver ile Derin, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Suçlamaları kabul etmediler

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Raif Safa, zanlı Hüseyin Ünver ile Serkan Derin’in 4 Ağustos tarihinde Anadolu Mahallesi’nde yolda yürüyen Ali Davulcular’ı elleri ve ayaklarından tutarak zorla zanlı Derin’e ait EA 654 plakalı araca bindirip mezarlık yoluna götürdüklerini açıkladı. Davulcular’ın zorla kaçırıldığına şahit 6 tane görgü tanığı olduğunu belirten Safa, zanlılar ile Ali Davulcular’ı mezarlık yolunda tespit ettiklerini açıkladı. Safa zanlıların poliste haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamladığını belirten Safa, zanlıların yargılanma safhasında mahkemede hazır bulunmalarını temin etmek maksadı ile teminata bağlanmalarını talep etti.

Serbest kaldılar

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Hüseyin Ünver ile Serkan Derin’in yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Yargıç Hacımulla KKTC vatandaşı 2 kefilin 80’er bin TL şahsi kefalet senedi imzalamalarına ve zanlıların haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ülkede bulunduklarına dair imza atmalarına karar verdi.