Girne’deki bir eğlence merkezinde 8 Mart 2014 tarihinde çıkan kavgada başına aldığı darbe sonucu kafatası kırılan ve yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitiren Türker Varış’ın ölümüyle ilgili adam öldürme suçundan Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda yargılanan sanık Fatih Kaya hakkında mahkûmiyet kararı verildi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Peri Hakkı okudu. Kararda iddia makamının mahkemeye sunduğu tanıkların ifadelerine itibar ettiklerini belirtti. Hakkı, Türker Varış’ın sanığın vurduğu yumruk sonucu yere düşüp, başını çarpıp beyin kanaması ve kafatası kırılması sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti. Tanıklardan Nazım Barış’ın sanığın Türker Varış’a ilk yumruk attığı anı gördüğünü, ayrıca sanığın yere düşen Varış’ı darp etmeye devam ettiğini ve engellemek istediği için kendisini de darp ettiğine dair ifade verdiğini söyledi.

Başkan, başka bir tanığın ise sanığın yerde yatan Varış’ı tekmelemeye devam ettiğine dair ifade verdiğini belirterek, tanıkların ifadesini ikna edici bulduklarını açıkladı. Sanığı ceza yasasının 205.maddesi altında belirlenen adam öldürme suçundan mahkûm ettiklerini açıklayan Başkan Peri Hakkı, öldürme kastı olmasa da sanığın kanunsuz fiil olan yumruk atması sonucu Varış’ın yere düştüğü ve düşme esnasında başına aldığı darbe sonucu öldüğünü belirtti. Sanığı adam öldürme suçundan mahkûm ettiklerini açıklayan Başkan, ceza takdiri için davayı 26 Haziran tarihine erteledi.

Olay nasıl olmuştu

Girne’de 8 Mart 2014 tarihinde aynı barda müşteri olarak bulunan Fatih Kaya ve Türker Varış isimli iki kişi aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Türker Varış, başına almış olduğu darbeler sonucu kafatası kırılarak yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Varış’ı ciddi şekilde darp edip ağır yaralayan Fatih Kaya ise Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri tarafından tutuklanmıştı.