Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Meren, zanlı Hüseyin Er’in 2014 Aralık ayı içinde meydana gelen “Adam öldürmek için gizli ittifak” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı Hüseyin Er’in Enver Yücel isimli şahısla Alsancak’ta sakin Deniz Köylü isimli kişiyi öldürmek için 20 bin STG’ye anlaştıklarını aktaran polis memuru Meren, zanlının önceki gün polis karakoluna giderek verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini kaydetti. Olayla bağlantılı olan Enver Yücel’in aranmakta olduğunu belirten Mustafa Meren, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu ve gönüllü ifadesinin teyit tekzibinin yapılacağını söyledi.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında aranan bir kişinin ve alınması gereken bir çok ifadenin olduğunu da sözlerine ekleyen Meren, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Avukatı MünürDoratlı tutukluluk talebine itiraz etmezken, huzurundaki şahadeti değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının olayla bağlantılı olduğuna bulgu yaparak, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.