Abbas ELMAS

Alsancak'ta ikamet eden Deniz Köylü'yü öldürmek için zanlı Hüseyin E'yle 20 bin STG karşılığı anlaşarak  "Adam öldürmek için gizli ittifak" suçunu iddia edilen vepoliste tutuklu bulunan Enver Y.ve Hüseyin E. Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak yargılanacakları güne kadar teminatla serbest bırakıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görev yapan Müfettiş MuaviniHüseyin Zaifer mahkemede verdiği ifadede, zanlı Enver Y. ve Hüseyin E’nin 2014 Aralık ayı içinde meydana gelen “Adam öldürmek için gizli ittifak” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı Enver Y ile Hüseyin E’nin, Alsancak’ta ikamet eden Deniz Köylü’yü öldürmek için 20 bin STG’ye anlaştıklarını aktaran Müfettiş Muavini Zaifer, zanlı Hüseyin En’in polis karakoluna giderek verdiği gönüllü ifadesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Olayla bağlantılı olan Hüseyin E’nin 9 Aralık, zanlı Enver Y’ninse 11 Aralık’ta mahkemeye çıkarılarak tutuklandığını hatırlatan Hüseyin Zaifer, zanlıları aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu ifade eden polis, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Fügen Ulutekin,zanlıların yargılanma aşamasında mahkemede hazır bulunmalarını sağlamak adına yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve KKTC vatandaşın muteber birer kişinin 25 bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları şartıyla tutuksuz yargılanmalarını emretti.