Adana Emniyet Müdürlüğü, korsan gösteriler organize eden ve PKK'ya eleman kazandıran şahıslara yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri mahallelerde korsan gösterileri organize eden ve bölücü terör örgütü PKK'ya militan kazandıran kişilerin olduğunu belirledi. Polis, adresleri belirledikten sonra Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallelerine operasyon başlattı. Havadan helikopter destekli özel harekat polisiyle birlikte belirlenen adreslere baskın yapıldı. Bu sırada bazı PKK yandaşları polise molotofkokteyli ve el yapımı bombalar ile saldırdı. Polis bu saldırıları etkisiz hale getirirken evlerde tek tek arama yaparak 7 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda 18 molotofkokteyli, el yapımı bomba, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar arasında Veysi T.'nin PKK'ya şehirden eleman bulup gönderdiği, Kenan Ö.'nün ise korsan gösterileri tertiplediği belirlendi. Bu şahıslarla birlikte 7 kişi "Terör örgütüne üye olmak, eleman kazandırmak, korsan gösterileri tertiplemek ve katılmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Veysi T. ile Kenan Ö. tutuklanırken, iki zanlı adli kontrol ile 3 zanlı savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.