Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, Adana'da etkili olan yağmurun afet boyutunda olduğunu, özellikle Seyhan ve kent merkezine metrekareye 137 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kriz masası oluşturulduğunu ve yaşanan afet nedeniyle kentin birçok noktasında vatandaşların zor durumda kaldığını ancak Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) itfaiye ve CANKUR ekiplerinin, eldeki bütün olanakları kullanarak Adanalıların şikayetlerine ve yardım çağrılarına cevap verdiğini belirtti. Şahin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, vatandaşın mağduriyetini azaltmak için bütün imkanlarını seferber ettiğini kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin altyapı eksiklerini tamamlamak amacıyla büyük bir gayretle çalıştığını, çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini, birçok projenin de planlamasını yaptığını ifade eden Şahin, "Adana'da yağan yağmur normal miktarın çok üzerinde gerçekleşmiştir. Bir yıl boyunca düşen yağışın dörtte biri kadar yağmur birkaç saat içerisinde alınmıştır. Yağmurla birlikte şiddetli rüzgarın da etkisini göstermesi, zararın boyutlarını artırmıştır. Dolayısıyla yağıştan öte bir afet yaşanmıştır" diye konuştu.

Adana’da metrekareye 137 kilogram yağış düştü

Adana’da metrekareye 137 kilogram yağış düştü