Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Su İşleri Dairesi, son zamanlarda ana isale hattında yaşanan sıkıntılar ve iddialar konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Su İşleri Dairesi Müdür Vekili Mustafa Kutrafalı, Serhatköy – Dikmen depo ve Dikmen depo – Gazimağusa ana isale hattı borularının ekonomik ömrünü doldurmuş olduğunu vurgulayarak, buna bağlı olarak sıklıkla arızalar meydana geldiğini belirtti.

Ocak 2016’dan bu yana söz konusu güzergahta 40’ın üzerinde tamirat yapıldığını ifade eden Kutrafalı, Su İşleri Dairesi olarak, vatandaşların bu arızalardan etkilenmelerini önlemek için anında müdahalelerde bulunduklarını kaydetti.

Arızanın büyüklüğüne göre, tamirat çalışmalarının sürelerinin değişiklikler gösteriyor olduğuna da değinen Kutrafalı, bu süreçler içerisinde ilgili belediye amirleriyle sürekli istişare içerisinde bulunduklarını belirtti.

“Su İşleri Dairesi’nin su kesintilerini önceden belediyelere bildirmediği” yönündeki iddiaların asılsız olduğunu kaydeden Kutrafalı, basın yayın organlarınca, halkın uzun süreli kesintilere karşı önceden uyarıldığını da ifade etti.