Özge Kizir

CTP eski milletvekili Sonay Adem, CTP ve DP koalisyonunun bir hata olduğunu belirtti. Şu anda uygulanan ekonomik programın İrsen Küçük’ün Türkiye’yle imzalamış olduğu protokol çerçevesinde yürütüldüğünü söyleyen Adem, “Dolayısıyla aynı politikanın yürütüldüğü bir koalisyon hükümetinin, doğru bir koalisyon hükümeti olmadığının altını çizmek gerekiyor” dedi.

CTP eski milletvekili Sonay Adem, Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın CTP Başkanlığına aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Sonay Adem, bu durumun seçimlerden sonra konuşulması gerektiğini, kesin bir durum olmadığı için görüş belirtmenin doğru olmadığını ifade etti.

“CTP’de bölünme yoktur”

CTP içindeki sıkıntılara da değinen Adem, “CTP’de bölünme yoktur. CTP dimdik ayaktadır. Sıkıntılarımız var. Ama toparlanıp ileri gideceğiz” ifadesini kullandı. CTP ve DP koalisyonunun bir hata olduğunu söyleyen Adem, “DP ile kurulmasından öte, CTP ile DP’nin oluşturmuş olduğu koalisyonun yapısı ve niteliği kötü, yoksa neden DP ile kuruldu diyemeyiz” dedi. 

“Uyum içinde olan bir politika değildir”

Adem,  koalisyonda temsiliyet açısından da çok kötü bir dizayn yapıldığını ifade etti. Uygulanacak olan ekonomik ve sosyal politikaların CTP’nin görüşleriyle uyum içinde olmadığını belirten Adem, “ İki durum vardır. Birincisi temsiliyet açısından, ikincisi ise ekonomik ve sosyal politikaların kesinlikle görüşleriyle uyum içinde olan bir politika değildir” şeklinde konuştu.

“Doğru bir koalisyon hükümeti olmadığının altını çizmek gerekiyor”

Şu anda uygulanan ekonomik politikaların İrsen Küçük’ün Türkiye ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde yürütüldüğüne işaret eden Adem, bunun Kıbrıs Türk halkını fukaralaştıracak bir durum olduğunu vurguladı. “Dolayısıyla aynı politikanın yürütüldüğü bir koalisyon hükümetinin, doğru bir koalisyon hükümeti olmadığının altını çizmek gerekiyor” diyen Adem, görevi kim alırsa, değişen bir şeyin olmayacağına dikkat çekti.

“Elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura değinen Adem, “CTP olarak biliyoruz ki Parti Meclisi’nde karar aldık ve aktif olarak Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğiz. Geçen akşamdan itibaren de parti örgütlerimiz ve seçim bürolarımız diğer seçimde olduğu gibi çalışmaya devam ediyor. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.