Cemal Bulutoğluları’nın başkanlığı döneminde Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından yaptırılan ve sadece Lefkoşa’nın değil, KKTC’deki tüm hayvan kesimlerinin yapılabileceği kapasitede inşa edilen Avrupa Birliği standartlarında mezbahanın atıl vaziyette kalma sorunu çözüldü. 

Mezbahayı yapan firma ile LTB yönetiminin yıllardır mahkemelik olduğu olay anlaşmayla noktalandı. Varılan uzlaşıyı Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı Diyalog Tv’de açıkladı. 

Harmancı mahkeme sürecinin tamamlandığını ve tarafların anlaşmaya vardığını söyleyerek “Belediyemiz 1 milyon 200 bin TL tutarındaki bir parayı ilgili firmaya ödeyecek. Bunu Nisan ayından başlamak üzere 20 taksitte yapacağız ve Avrupa standartlarındaki mezbahamızı 2017 yılı sonuna kadar hizmete sokacağız. Bunu bir yeni yıl müjdesi olarak vermek istiyorum” dedi. 

“Kullanılır duruma gelecek” 

Harmancı, 2 milyon 700 binler seviyesinde açılan pazarlığın 1 milyon 200 bin olarak mahkeme kararına bağlandığını ifade ederek şu bilgiyi verdi: “Sayıştay ile de görüştük artık  bir sıkıntı yaşanmayacak. İlgili müteahhit artık devreden çıkacak. Ama burada bazı ihaleler söz konusu. Devlet kurumlarıyla da görüştük. Sanayi bölgesinde olduğu için burası için bazı alt yapı ihaleleri gerekiyor; yol, kanalizasyon bağlantısı gibi. 2017 sonuna doğru belediye meclisinin alacağı karara göre ki bu; mezbahayı kiralama, işletme ya da satma olabilir artık burayı kullanılır bir duruma getireceğiz.” 

LTB Başkanı Harmancı, mezbahanın devreye girmesiyle artık sağlıklı et tüketimi yapılabileceğinin altını çizdi. Harmancı, “Her şeyden önemlisi şudur ki; hem Lefkoşa’ya hem de Kıbrıs geneline ilk kez sağlıklı et yedirebileceğiz anlamı taşıyor” diye konuştu