Kuzey Kıbrıs Adli Bilimler Derneği (KABiDer) tarafından yapılan açıklamaya göre, derneğin bilimsel faaliyetleri çerçevesinde düzenlenecek olan semineri, İstanbul Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü’nden Adli Genetik Uzmanı Dr. Tolga Zorlu sunacak. Seminer saat 16.30’da başlayacak.

‘Delilin Değeri’ konu başlıklı seminerde özetle; adli bilimler, adli bilimci, bilirkişi ve kriminalistik gibi tanımların günümüze kadar değişimi, biyolojik delillerin en doğru ve güçlü bir şekilde değerlendirilmesinin gerekliliği vurgulanıp farklı ülkelerde kullanılan fiziksel delil değerlendirme yöntemleri karşılaştırılacak. Son olarak delilin gücünü değerlendirirken kullanılan istatistiksel metotlardan bahsedilecek ve bu metotların yargı sistemindeki önemi irdelenecek.

2003 yılında Türk Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi’nden Biyoloji alanında lisans derecesi ile 2007 yılında mezun olan Dr. Tolga Zorlu, aynı üniversitede bulunan Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans çalışmalarını 2010 yılında tamamladı. Dr. Zorlu doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde ‘Karışmış Örneklerde STR Analizinin LR (Likelihood Ratio) Kullanılarak Yorumlanması’ konu başlıklı teziyle bu yıl tamamladı. Zorlu, KABiDer’in de kurucu üyeleri arasında yer alıyor.