Kocaeli Adliyesi 7. İcra Dairesi'ne memurların rüşvet aldığı iddiası üzerine yapılan operasyonda 6 icra görevlisi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, alınan rüşvet ihbarı üzerine harekete geçen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekiplerince birlikte Kocaeli Adliyesi'ne operasyon düzenledi. Öğlen saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne gelen KOM ekipleri, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük eşliğinde 7. İcra Dairesi'ne girerek arama başlattılar. İcra dairesindeki memurları dışarı çıkaran ekipler, memurların bilgisayarlarında ve işlem yaptıkları evraklar üzerine inceleme başlattılar. Yapılan incelemeler sonrasında 1 müdür, 2 müdür yardımcısı ve 3 icra memuru olmak üzere 6 kişi gözaltına alınırken ekiplerin adliyedeki aramaları ise sürüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, "İcra Dairelerimiz'den birinde rüşvet alındı iddiası ihbarı üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan bir operasyon sonucu bir müdür iki müdür yardımcımız ve 3 tane memurumuz şu anda gözaltında. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Detaylı bilgiyi yarın vereceğiz" dedi.

Açıklamaların ardından gözaltına alınan icra dairesi memurları polis eşliğinde araçlara bindirilerek ifadelerinin alınması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. KOM ekiplerinin Kocaeli Adliyesi'ndeki aramaları devam ederken, yapılan incelemelerde bazı dokümanlara ve bilgisayar hard disklerine el konulduğu öğrenildi.