Hükümetin Yasa Gücünde Kararname ile yürürlüğe koyduğu Muhaceret Affı’ndan yararlanmak için gelen Türkiye vatandaşları, CTP’nin mahkemede aldırdığı ara emri ile kararnamenin durdurulması nedeniyle havaalanında perişan oluyorlar... Uçak bileti parası da ödeyerek masrafa giren ve aftan yararlanmaya gelenler kararnamenin durdurulması nedeniyle KKTC’ye giriş yapmak yerine, Ercan’daki nezarethaneye atılarak Türkiye’ye geri gönderiliyorlar.

Kasım Yetken’in başına gelenler

Eşi ve 9 aylık kızıyla birlikte aftan yararlanmaya gelen Kasım Yetken isimli TC vatandaşı, Ercan’da yaşadıklarını Facebook’taki sayfasından paylaştı. Bir gece Ercan Havaalanı’nda nezarethanede tutulduktan sonra eşi ve kızıyla birlikte Türkiye’ye gönderilen Yetken, nezarethaneden yaptığı görüntülü paylaşımında şunları anlattı:

“Aftan yararlanmak için Gaziantep’ten Lefkoşa’ya geldim. 5 yıl önce cezalı çıkış yaptım. Türkiye’de Gaziantep’e yerleştim. Annem, babam, kardeşlerim Lefkoşa’da ikamet etmektedir. Annemgiller ‘Kıbrıs’ta hükümet af çıkardı. 3 ay süresi var. Gel cezanı öde, aftan faydalan” diye baskı yaptılar. 

“Hasta kızımı hastaneye götürmeyi reddettiler”

Eşim ve 9 aylık kızımla geldim. Giriş yaparken polis bizi alarak nezarethaneye attı. Geri göndereceklerini söylediler. 

‘Kızım rahatsız onu hastaneye götürün’ dedim… Onu da reddettiler bizi nezarethaneye attılar.

Gördüğümüz. Muamele ortada…

Erdoğan’a da seslendi

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan gerekenin yapılmasını arz ediyorum… Bizler 15 Temmuz’da tankın altına yattık… İki ay boyunca meydanlarda bayrak sallayan, vatanı için canını vermeye hazır bir milletiz. Biz TC vatandaşıyız. Bugün Türkiye’de 1 milyon Suriyeliyi barındırıyoruz. Aşımızı, yatağımızı paylaşıyoruz… Ama biz buraya gelirken gördüğümüz muamele ortada…

Yan tarafta da bayanlar kalıyor…”

Yetken’in konuşturduğu ve Kıbrıs’ta kızı, çocukları ve torunları olduğunu belirten Hataylı bir başka TC vatandaşı ise “Bu olayları bilseydik gelmezdik… Bizi mağdur ettiler…” şeklinde konuştu.

Adaya önceki gün gelen bir gece nezarethanede kalan söz konusu kişilerin dün Türkiye’ye gönderildikleri öğrenildi.