3. Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Konferansı, 14-18 Mart arasında 190 ülkenin katılımıyla Japonya'nın Sendai şehrinde düzenlenecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, 1994 ve 2005'te düzenlenen konferanslara binaen Sendai'deki konferans sonucunda, 2015-2025 döneminde izlenecek Dünya Afet Strateji Belgesi ortaya çıkacak.

Toplantıya, Türkiye'den AFAD, ilgili bakanlıklar, üniversiteler, valilikler, yerel yönetim temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katılacak.

TC Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konferansa katılmak ve ülkeyi temsil etmek, Müslüman toplumuyla bir araya gelmek ve Sasakawa Vakfınca düzenlenecek konferansta konuşma yapmak üzere 13-16 Mart arasında Japonya'yı ziyaret edecek.

Kurtulmuş, ziyaret kapsamında Japonya Müslüman toplumu ve medya temsilcileriyle buluşacak, Tokyo yakınlarındaki Abdürreşid İbrahim Efendi'nin kabrini ziyaret edecek, Japonya, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Malezya ve Yeni Zelandalı yetkililerle görüşmeler yapacak.