Yılmaz Yakar

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi  ortaklığında  13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla düzenlenen çalıştay başladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda başlayan çalıştayın ilk gününde  “Bölgemizdeki Göç, Mülteci Hareketlerinin Afet ve Acil Durum Risklerine Etkileri ve Alınması Gereken Tedbirler” ile “KKTC Genel Çevre Sorunları, Doğal Afet Risklerine Bağlı Olası Tehditlerin Analizi ve Değerlendirilmesi” konuları ele alınıyor.

Yerel yönetimlerin de katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay yarın, ODTÜ KKK’de 15.00-17.00 saatleri arasında yer alacak genel oturumla sona erecek.                      

ÇELEBİ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, çalıştayın açılış töreninde yaptığı konuşmada, çalıştayın afet risklerine hazırlanmada  çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Dünyada her geçen gün doğal kaynaklı veya insan yapımı afetlere maruz insan sayısının arttığına dikkat çeken Çelebi,  şehirleşmenin artmasının da bunda etkili olduğunun altını çizdi.

Çelebi, doğal afetleri önceden öğrenme ve engellemenin mümkün olmamasıyla birlikte, bilgi ve bilinçlenmeyle  etkilerinin azaltılabileceğini vurguladı.

Çalıştayın 5’incisini düzenlediklerini söyleyen Çelebi,  toplumun her ferdini bilinçlendirmeye yönelik çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

1476264119.jpg

ERDEM

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem  de,  birkaç yıldır Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın da katkılarıyla  KKTC’deki afetlere ve acil durumlara karşı tedbirli olma konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Erdem, çalıştayda konuların kapsamlı olarak ele alınacağını ve uygulanabilir önemli sonuçlar ortaya çıkacağına inandığını  ifade etti.

1476264138.jpg

1476264128.jpg