Sivil Savunma Teşkilatı, Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı'nın tamamlanması üzerine resepsiyon düzenledi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda yer alan resepsiyona, Başbakan Ömer Kalyoncu ve eşi, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Vekili Tümgeneral Sadık Piyade, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun katıldı.

Başbakan Ömer Kalyoncu da 31 Mart 1 Nisan tarihlerinde icra edilen Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı’nın önemli bir tatbikat olduğunu ve eksikliklerin ne olduğunu değerlendirme açısından mutlaka rutin bir şekilde yapılması gereken bir tatbikat olduğunu söyledi.

Kalyoncu tatbikata katkı koyan herkese de teşekkür etti.

YARIMBAŞ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Resepsiyonda yaptığı konuşmada “Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla düzenlenen Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı’nın başarıyla tamamlandığını söyledi.

Bir sonraki çalışmanın planını dün yaparak tatbikat kapsamında çalışmalarını tamamladıklarını, teknik konularda çok başarılı faaliyetler icra ettiklerini ifade den Yarımbaş, önce çıkan en önemli unsurun birliktelik olduğunu ifade etti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, “Tatbikatın en öne çıkan konusu tüm milli güç, tüm kurumların sözde değil bizatihi bir şeyleri birlikte yaparak birlikteliği göstermesidir” dedi ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Tatbikatın kısa filminin de gösterildiği resepsiyonun son bölümünde tatbikatın hazırlık ve icra safhalarına katkı koyan kuruluş ve özel sektör temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.