Cihangir Köyü’nde uydu ölçümlerinden kaynaklanan arazi kaymalarından ağaçlar nasibini aldı. 7 zeytin, 2 portakal ve bir de badem ağacı ortada kaldı.

Haluk DOĞANDOR

Türkiye’den gelen ölçüm heyetinin uydu ölçümleri sonucunda yaşanan arazi kaymaları tartışmaları mahkemelere kadar taşınıyor. Bunlardan birisi de Cihangir Köyü Yeni Kent Mahallesinde yaşandı. Olay mahkemeye intikal etti.

Uydu ölçümü arazileri kaydırdı

Cihangir Köyü’nde yaşayan Ali Keya’nın arazisinin bir bölümü uydu ölçümleri sonucu Gökaydın Ailesi’nin arazisine kaydı. Bu kayma ile birlikte Ali Keya’nın 6-7 yıl önce diktiği 7 zeytin, 2 portakal ve 1 badem ağacı da Gökaydın Ailesi’nin arazisi içinde kalmış oldu. Ali Keya’yı mahkemeye veren Gökaydın Ailesi mahkemeyi kazandı ve mahkeme sonrasında komşusundan bu ağaçları kaldırmasını istedi.
Ağaçlar meyve veriyor
Mahkeme sonucu karşısında yapacak bir şeyi olmayan Ali Keya ise komşusuna, “bu ağaçları 6-7 yıl önce diktim, şimdi meyve veriyorlar, ben kesemem senin olsun, sende kalsın” demesine rağmen Gökaydın Ailesi ağaçların kaldırılması ısrarını sürdürdü. Ali Keya Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne şöyle dedi;

Ağaç kesmek suç

“Mahkeme kararına karşı boynumuz kıldan incedir ancak bu ağaçları kesersem yazık olur, üstelik meyve de veriyorlar, ben komşuma helal ediyorum. Fakat komşum ısrarla ağaçların buradan kaldırılmasını istiyor. Artık son çare Orman Dairesine başvurup ne yapılması gerektiğini soracağım, zira ağaç kesmek suç, bir de bu suçtan mahkemeye gitmeyeyim.”