Nadire Bahadi

Mağusa’da Kamyoncular Birliği’nin yanı başında bulunan koruluktaki akasya ağaçlarının kesilmesi bazı vatandaşların tepkisine yol açarken, ağaçların bulunduğu alan kötü görüntü ve güvenlik kaygısı yarattığı gerekçesi ile Mağusa Kaymakamlığı ile Belediyesi tarafından temizlendi öğrenildi. 1980-1981 yılları arasında Polat Paşa İlkokulu öğrencileri tarafından dikilen ve zaman içinde orman haline gelen koruluk bakımsızlık nedeni ile gece geç saatlerde suçluların yuvası haline döndü. Mağusa Kaymakamı Dürdane Acı sık akasya ağaçlarının bulunduğu alanın karanlık olması nedeni ile adeta fuhuş yuvasına döndüğünü ve sözlü olarak pek çok şikayet geldiğini belirtirken, adli olayların önlenmesi amacı ile temizlenen bölgede düzenleme yapılacağını açıkladı.

“Güvenlik kaygısı yaratıyordu”

Yıllar önce dikilen ancak hiçbir bakım ve onarımdan geçmeyen Akasya ağaçları yarattığı yeşilliğin yanında adeta bir suç yuvası haline döndü. Polise ve Mağusa Kaymakamlığı’na bu yönde çok sayıda şikayet gittiği öğrenilirken, sık sık polis denetimlerinin de olduğu bölgenin fuhuşun yanı sıra madde bağımlılarının kanunsuz alışveriş yaptığı bir alana dönüştüğü öğrenildi. Mağusa Belediyesi kaymakamlıktan gelen talep üzerine geçtiğimiz günlerde harekete geçti. Asbaşkan Cem Dana konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “kötü görüntü oluşturup güvenlik kaygısı yarattığı gerekçesi ile” alanın temizleneceğini ve yeni bir peyzaj projesi ile güvenli bir ortam sağlanarak halkın kullanımına sunulacağını kaydetti.

img_4621.jpg

Acı: Çok sayıda şikayet alıyorduk, müdahale ettik

Koruluğun bakımsızlık nedeni ile suç yuvasına döndüğünü açıklayan Mağusa Kaymakamı Dürdane Acı, bölgenin ormanlaşmış Akasya ağaçlarından kurtarılarak suçların da önüne geçilmeye yönelik bir temizlik yapıldığını kaydetti. Karanlık olması nedeni ile bölgede işlenen adli suçların oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Acı, arazinin Kaymakamlığa ait olması nedeni ile çok sayıda sözlü şikayet aldıklarını bu nedenle müdahalede bulunduklarını ifade etti. Acı, bölgeye yeni ağaçların dikileceğini ifade ederek yapılacak çevre düzenlemesi ile halkın kullanımına sunulacağını kaydetti.