Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Kaza Mahkemesi binasının karşı tarafında bulunan park yerinde çıkan ve Devlet Hastanesi’nde devam eden büyük kavga ile ilgili tutuklu bulunan İsmet Felek, Özcan Hangün, Mustafa Ömer Satıağalar, Akif Uygur, Cüneyt Arık başta olmak üzere 10 sanık dün Gazimağusa Ceza Mahkemesi tarafından 5 Kasım 2015 tarihinde yargılanmak üzere Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

Mahkemeye dava ile ilgili olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Hasan Çaltılı, sanıkların 20 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde çıkan kavganın hemen akabinde kanunsuz olarak toplanarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne gittiklerini, orada güvenlik görevlileri ile polis mensuplarını güç kullanarak etkisiz hale getirdikten sonra hastane içerisine girerek  Acil Servis’te  tedavi gören Kamil Uçanok’u darp ettiklerini söyledi. 

Çaltılı sanıkların Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna havale edilmelerini talep etti. Sanık avukatları Ahmet Demirel ve İbrahim Demirtaş’ın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu sanıkları 5 Kasım 2015 tarihinde yargılanmalarına başlamak üzere Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna havale ettiğini açıkladı.