Güzelyurt’ta terminal bölgesinde 24 Ağustos tarihinde Özgülen Kebap salonunu kundaklayan 4 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Tutukluluk süresi dolan Abdullah Yıldırım, Arif İri, Hidayet Duran ve Mehmet Şimşekatan dün teminat talebiyle yeniden Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Yargıç zanlıların ileride davarlında hazır bulunmasını sağlamak için, yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 5’er bin TL nakdi, her bir zanlı için KKTC vatandaşı 2 kişinin ödeyeceği 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalayarak serbest bırakılmalarına emir verdi.  

Yanıcı madde dökerek yakmışlardı

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Kemal Atikoğlu mahkemede verdiği ifadesinde, Abdullah Yıldırım, Arif İri, Hidayet Duran ve Mehmet Şimşekatan’ın Güzelyurt’ta meydana gelen, “Kundaklama” ve “Bina içerisinde ateşe verme” suçlarından 1 Eylül tarihinde gözaltına alındıklarını anlattı.
Polis memuru Kemal Atikoğlu, Güzelyurt terminal bölgesinde Kemal Binatlı’ya ait olan ve Abdullah Yıldırım’ın kirasında bulunan Özgülen Kebap salonunun 24 Ağustos saat 04.15 sıralarında yanıcı madde dökülerek kundaklandığını söyledi.

Soruşturma tamamlandı

Polis memuru zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanması talebinde bulundu.