Devrim Demir

Girne Alsancak Çevre Yolu üst geçit bölgesinde hafta sonu  “kanunsuz ateşli silah” ve “patlayıcı madde” alışverişi yaparken tutuklanan 2 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, dün Girne Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak her iki zanlının da KKTC vatandaşı 2’şer kefilin imza edeceği 100’er Bin TL kefalet senedi ve 10’ar Bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmalarına emir verdi.

Soruşturma tamamlandı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Tosun mahkemede verdiği ifadede, 16 Eylül 2016 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Mustafa Baykara’nın Girne Alsancak Çevre Yolu üst geçit bölgesinde kanunsuz ateşli silah satışı yapacağının öğrenildiğini söyledi.

Bir polis ekibi tarafından düzenlenen operasyonla zanlıların saat 23.30’da buluştukları sırada tespit edildiğini söyleyen Tosun, zanlıların üzerlerinde, araçlarında ve olay yerinde yapılan aramada araç yakınlarında otlar içerisinde gizlenmiş 1 adet tabanca ve tabancanın üzerinde takılı vaziyette içerisinde canlı mermi bulunan 1 adet şarjör bulunduğunu söyledi.

Zanlılar hakkında 3’er gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Polis memuru Hüseyin Tosun, zanlıların davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmaları talebinde bulundu.