Devrim DEMİR

Alayköy’de önceki gün aniden bastıran sağanak yağmur ile birlikte, Ömür Ağırman’a ait ev, su baskını ile çamurlarla birlikte neredeyse kullanılmaz hale geldi.  

Havadis’e konuşan Ağırman, evde annesi ve eşi ile birlikte otururken kapıdan su ve çamur girdiğini gördüklerini belirterek, “Evi su bastı. Her şey bir anda oldu. Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Kendimizi kanepenin üzerine zor attık, baktık yağış bitmiyor, yoldan geçenlerden yardım istedik. Kalan eşyalarımızı zor kurtardık” dedi.

“Yağışlar gelmeden belediyeyi uyardık”

Suyla birlikte eve dolan çamurun eşyaları kullanılamaz hale getirdiğini ifade eden Ağırman, şunları kaydetti:

“Eve giren yağmur suları ve çamurları kendi imkânlarımızla temizledik.  Ancak eşyalarımızın bir kısmı çamurun içinde kaldı.  Bütün gece evin içini ve eşyalarımızı kurtarmak için uğraştık. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Evimizin arka kısmında bulunan boş arazinin tadilatı için Belediye’yi defalarca uyarmamıza rağmen kimse ilgilenmedi. Seçim dönemi boş arazinin etrafında bulunan duvarlar tamiri yapılacak diye yıkıldı öylece kaldı. Aniden yağan şiddetli yağmur, arazi içerisinde biriken toprak evimizin içini bastı. Yağmur sonrası evdeki tüm eşyalarımız çamurun içinde yüzdü” dedi

“Altyapı istiyoruz”

Alayköylü Ömür Ağırman maddi imkânlarının sınırlı olduğunu söyleyerek, Belediye’den tek istediklerinin altyapının yeniden düzenlenmesi. Aniden bastıran yağmurun ardından mağdur olduklarını söyleyen Ömür Ağırman şöyle devam etti: “Halılarımız eşyalarımız yeniydi hepsi çamura büründü. Gece boyu kalan eşyaları evden dışarı çıkardık, belediye bir kez gelip ilgilenmedi. Altyapı şart, belediyeden tek istediğimiz yapması gereken görevini yerine getirmesidir.”