Gülle mesajında, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bilinçlendirmenin her konuda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı konusunda da çocuk ve genç yaştaki bireylere yönelik yapılacak eğitim çalışmalarıyla etkili olabileceğine dikkat çekti.

Gülle, bu düşünceden yola çıkarak Sağlık Bakanlığı’nın, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü etkinlikleri uyarınca, ülkenin çeşitli okullarında, çocuk ve gençlere yönelik ‘Ağız ve Diş Sağlığı İçin Doğru Beslenme Yöntemi’ ve ‘Fırçalama Alışkanlığının Önemi’ konularında bilgilendirici seminerler programladıklarını kaydetti.

KORUYUCU HEKİMLİĞİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI BİR HAFTA

“Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, özellikle koruyucu sağlık hizmetleri ve koruyucu hekimliğin ön plana çıktığı bir haftadır. Tüm diş hekimlerinin en önemli ve birincil görevi koruyucu diş hekimliğidir. Toplumun ağız diş sağlığı ancak bu anlayışla en iyi seviyeye taşınabilecektir” diye konuşan Gülle, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi adına çalışmaları yoğunlaştırdığını belirtti.

İLK EĞİTİM ÇALIŞMASI YARIN GAZİMAĞUSA ALAYSA İLKOKULU’NDA

Bu çalışmaların ilkinin yarın (17 Kasım Pazartesi) Gazimağusa Alasya İlkokulu’nda gerçekleştirileceğini belirten Gülle, ikinci eğitim çalışmasının 18 Kasım  Salı günü Girne 23 Nisan İlkokulu’nda; üçüncü çalışmanın da 19 Kasım tarihinde Lefkoşa Necati Taşkın İlkokulu’nda yapılacağını kaydetti.

 Gülle, “Program dahilinde seminerlerimiz sadece bu hafta ile sınırlı kalmayacak, yıl içerisinde de belli aralıklarla pek çok ilkokulda söz konusu eğitim çalışmalarına devam edilecektir” dedi.

BROŞÜRLER VE MEDYA VASITASIYLA BİLGİLENDİRME

Sağlık Bakanlığının, “17-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” dolayısıyla medya yoluyla toplumun tüm katmanlarına mesajlar vermek amacıyla çeşitli programlar organize ettiğini de söyleyen Gülle, “Medya vasıtasıyla ağız ve diş sağlığı uzmanlarımız toplumu bilgilendirip farkındalığını artırmak için çeşitli programlara katılacaklardır. Bu konuda Bakanlığımız gerekli planlamaları yapmıştır. Ayrıca, çeşitli ortamlarda dağıtılması için ağız ve diş sağlığına yönelik bilgilendirici broşürler bastırttık. Bunların da dağıtımı yapılacaktır” dedi. 

ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIMIZIN DİŞ KONTROLLERİNİN ZAMANINDA VE DÜZENLİ OLARAK YAPILMASI ÖNEMLİ

“Özellikle çocuklarımızın diş kontrollerinin zamanında ve düzenli olarak yapılması ile doğru bilinen yanlışların önüne geçilecek ve daha sağlıklı nesillerimiz yetişecektir” diye sözlerine devam eden Gülle, koruyucu diş sağlığının sadece çocukları değil tüm toplumu ilgilendirdiğini ifade etti.

HAMİLELER VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN KİŞİLER İÇİN DAHA DA ÖNEMLİDİR

Koruyucu ve önleyici uygulamalar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için daha da önemli olduğuna değinen Bakan Gülle, rahatsızlıklarına bağlı olarak ağız sağlığı etkilenebilecek tüm bireylere yönelik koruyucu ve önleyici uygulamaların gerekli olduğunu söyledi.

YILDA EN AZ İKİ KERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KONTROLÜ ŞART

Mesajında, her bireyin yılda en az iki kere diş hekimi vasıtasıyla ağız ve diş sağlığını kontrol ettirmesi gerektiğine vurgu yapan Gülle, böylelikle birçok diş rahatsızlığının da önlenebileceğini veya erken müdahale şansının olabileceğini belirtti.

SAĞLIK, AĞIZDAN BAŞLAR

Sağlığın aslında ağızdan başladığını söyleyen Baklan Gülle, diş hastalıklarının kalp, mide, bağırsak ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi sistemik rahatsızlıklara da yol açabileceğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Gülle mesajının sonunda, toplumun  ağız ve diş sağlığı üzerinde vazgeçilmez katkıları olan tüm diş hekimlerinin bu anlamlı gününü kutlayarak, yarınlara sağlıkla gülümseyecek nesiller için hep birlikte el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

GÜLLE, YARIN MECLİS ŞEREF SALONU’NDA DİŞ TABİPLERİ ODASI YÖNETİM KURULUNU KABUL EDECEK

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla, yarın  saat 11,00’de Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Yönetim Kurulu üyelerini kabul edeceği de bildirildi.