Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, çocuklarda obezite sorununun giderek arttığını, beslenme alışkanlıklarının çocukluk çağından itibaren verilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ve birlik üyelerini kabul etti.

AĞÖREN: “TOPLUMA BESLENME BİLİNCİ KAZANDIRIRILMALI”

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, Hidayet Ağören ziyarette yaptığı konuşmada, çocukluk çağında kazanılan yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının ilerleyen yaşlarda görülebilecek birçok kronik hastalığı ve hareketsiz yaşam ile sağlıksız beslenmeden artan obezitenin önüne geçebileceğine vurgu yaptı.

“KANTİNLERDE SATILANLAR DENETLENMELİ, YARDIMA HAZIRIZ”

Beslenme uzmanları olarak okul kantinlerinde satılan ürünlerin denetlenmesi taraftarı olduklarını söyleyen Ağören, daha sağlıklı besinlerin okul kantinlerinin bünyesinde satılmasını arzu ettiklerini ve kantincilere de bu konuda gerekli yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Diyetisyenler Birliği olarak öncelikle öğretmenlere ve ailelere, dolayısıyla çocuklara ulaşarak, eğitimler vererek, bu bilincin topluma kazandırılması adına destek vermek için de gönüllü olduklarını ifade eden Ağören, projeyi gerçekleştirebilmek için Bakan Berova’dan yardım talep etti.

BEROVA: “BESLENME ALIŞKANLIĞI ÖNEMLİ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çocuklarda obezite sorununun giderek arttığını, beslenme alışkanlıklarının çocukluk çağından itibaren verilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Buna bağlı olarak ailelere çok önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Bakan Berova, Bakanlık olarak sürekli bir şekilde takip ve denetimin sağlanması için üstlerine düşeni yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Okul kantin ihalelerindeki şartnamelerde gerekli düzenlemelerin yapılması için Bakanlığa bağlı birimlere gerekli talimatları vereceğini de belirten Berova, sağlıklı bir nesil için çocukların ve ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğine inandığını, projelerin uygun görülmesi halinde destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.