Agos Gazetesi'ni ziyaret eden AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Burhan Kuzu, "AK Parti iktidarda var olduğu sürece hiç kimse Hrant Dink davasının üzerini kapatamaz. Buna asla müsaade etmeyiz" dedi.

Seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Burhan Kuzu, Agos Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Agos Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ile biraya gelen Kuzu, Hrant Dink davasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"DİNK DAVASI ZOR BİR DAVADIR, ÇÜNKÜ KARIŞANI ÇOK FAZLA"

Hrant Dink davasının siyaset malzemesi yapılamayacağını belirten Kuzu, "Hrant Dink davası bana göre Türkiye'nin en önemli davalarından bir tanesidir. Hrant Dink davasını kimse kapatamaz. Birileri kapatmak istese de bunu başaramaz. Kaldı ki AK Partinin bu dava konusunda çok duyarlı olduğunu bizzat ben biliyorum. Dink davası zor bir davadır. Çünkü karışanı çok fazladır. Bakalım arkasından daha neler çıkacak" dedi.

Hrant Dink'in öldürülmesinin Türkiye'de büyük bir yara açtığını vurgulayan AK Partili Kuzu, "Ben kendisini çok yakından tanıyordum. Çok görüşmelerimiz oldu. Her zaman orta yolu tercih eden bir kişilikti. Memleket meselelerinde hep yatıştırıcı olmuştu ve ılımlı bir dil kullanıyordu. Ölümü memleket açısından bana göre çok büyük bir kayıptır. Bu olayda cemaatin ne kadar payı var onu bilemem. Bu mahkemelerin konusudur. Cemaat AK Parti ile kavga etmeye başlayınca paylaşılamamaya başlandı. CHP, MHP ve HDP cemaati paylaşamıyor. O benden diyor, öteki benden diyor. Cemaat eğer memleket için bir zararsa, sıkıntı yapıyorsa ve Hrant Dink'in öldürülmesi konusunda etkisi olduğu şüphesi varsa bunun üzerine he beraber gitmemiz gerekiyor. Ancak birileri "AK Partiye zarar varsa ben niye üzerine gideyim" diyor. Ama her şeye rağmen bilinsin ki, biz olduğumuz sürece, kimse bu davanın üzerini kapatamaz. Bunu çok açık söylüyorum" diye konuştu.