Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) Lefkoşa hakkındaki yeni projelerinin tanıtımı için etkinlik düzenleneceğini duyurdu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bir web projesi olan ve “Lefkoşa: Müşterek ve Tartışmaya Açık Bir Şehrin Hikayesi” adını taşıyan projenin tanıtımı için 15 Ocak Cuma günü 18:00–20:30 saatleri arasında Dayanışma Evi’nde bir etkinlik düzenlenecek, burada bir de resepsiyon verilecek.

Etkinlikte projeye katkı sağlayan araştırmacıların sunumları da olacak. Kıbrıslı Türklerin ve Rumların katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe Kıbrıs’ta yaşayan diğer toplumların temsilcileri de katılacak ve projeyle ilgili anlatılanlara kendi perspektifleriyle katkı koyacak.

Verilen bilgiye göre, Lefkoşa’nın tarihsel hafızasına ulaşım internette erişimi bulunan ve grafik dizaynı ile desteklenen kullanımı kolay haritalar aracılığıyla sağlanacak.

İngiliz koloni devrinden, 1974 yılına kadar 19’uncu ve 20’nci yüzyılda şehrin dönüşümünü ve değişimini görsel olarak anlatan proje sayesinde isteyenler bulgulara Türkçe, Yunanca ve İngilizce olmak üzere 3 dilli interaktif web sayfasından ulaşılabilecek.