Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ), 5 – 9 Mayıs 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı ve şu ana kadar KKTC’de gerçekleştirilen en önemli spor organizasyonlarından biri olmaya aday olan “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” kapsamında DAÜ’ye gelecek olan gazeteci ve yazar Ahmet Çakır DAÜ’de söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek.  

“Mucizeler Uçağıyla Paris Yolculuğu” konulu söyleşi ve imza günü DAÜ Rektörlük Senato Odası’nda 5 Mayıs 2016 Perşembe günü, saat 14:00’te gerçekleşecek. Söz konusu söyleşide Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı’nın yolculuğu ele alınacak. Söyleşiden sonra Çakır, “Mucizeler Uçağıyla Paris Yolculuğu” adlı kitabını sevenleri için imzalayacak.

“Football Without Borders”

Almanya’dan iki olmak üzere, Macaristan, Avusturya, İngiltere ve Türkiye’den takımlar KKTC’ye gelmeye başladı. Yurtdışı ve KKTC’den 100’ün üzerinde yazar ve sanatçıdan oluşan takımlar 6 - 8 Mayıs 2016 tarihlerinde “DAÜ Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası”nda mücadele edecek.

“Football Without Borders” sloganı ile gerçekleştirilecek olan turnuvada maçlar 6-7 ve 8 Mayıs 2016 tarihlerinde DAÜ Stadyumu ve Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda oynanacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan turnuvaya Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği de katkı koydu. Turnuvanın Açılış Töreni 6 Mayıs 2016 Cuma günü, saat 09:30’da, DAÜ Stadyumu’nda yer alacak.