Türkiye’nin önemli spor yazarlarından Ahmet Çakır, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. DAÜ işbirliği ile Nisan ayında KKTC’de gerçekleştirilmesi planlanan sosyal içerikli futbol turnuvası hakkında fikir alışverişinin yapıldığı görüşme 3 Aralık 2015 Perşembe günü, saat 14:30’da yapıldı.

Futbol turnuvası hakkında bilgiler veren Ahmet Çakır, turnuvanın ilkinin Almanya’da gerçekleştiğini ve Türkiye adına Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu (AYAZMA) takımının katıldığını kaydetti. 2009 yılında Alman yazarların takımından gelen maç daveti üzerine futbol sevdalısı edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve karikatürist alanındaki sanatçılar tarafından kurulan AYAZMA takımı, bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında birçok özel maç oynadı. Ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklere de katılan AYAZMA takımı, 2010 Dünya Yazarlar Takımları Kupası’nda ikinci sırayı almayı başardı. Yazar, müzisyen, yayıncı, oyuncu, karikatürist ve senaristlerden kurulu takımda bugüne kadar pek çok isim oynadı. Nisan 2016’da KKTC’de yapılması planlanan Futbol Turnuvası’na 10 farklı ülkeden sanatçı ve yazarlardan oluşacak takımlar katılacak. Turnuva kapsamında Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum spor yazarlarının da bir takım oluşturması ön görülmektedir. 

dsc_1846-001.jpg

“DAÜ Spora Ciddi Önem Veren Bir Üniversitedir.”

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün akademik eğitimin yanı sıra spora da ciddi önem ve destek veren bir üniversite olduğunu ifade ederek, 106 farklı ülkeden öğrenciye sahip bir üniversite olarak uluslararası müsabakalara katılamamaktan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan turnuvaya tam destek vereceklerini kaydeden Prof. Dr. Osam, Ahmet Çakır gibi önemli bir kişiyi ağırlamaktan ötürü duyduğu mutluluğu da sözlerine ekledi.

Ahmet Çakır “108 Yıl’ın Aslanı” Kitabını Hediye Etti

Ziyarette Galatasaray ile ilgili 2007 yılında çıkardığı “108 Yıl’ın Aslanı” kitabını Prof. Dr. Necdet Osam’a hediye eden Ahmet Çakır, misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerini ileterek tekrardan yakın bir zaman içerisinde görüşeceklerini de kaydetti. Gerçekleşen ziyarete DAÜ Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.

dsc_1843.jpg