AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazeteci Ahmet Hakan'ı darp eden saldırganlardan üçünün AK Parti'ye üye olduğunu belirterek, "3 kişinin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildi" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

'3 KİŞİNİN İHRAÇ EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ'

Çelik, Gazeteci Ahmet Hakan'ı darp eden saldırganlardan üçünün AK Parti'ye üye olduğunu ifade ederek, 3 şahsın partiden ihraç edildiğini açıkladı. Ömer Çelik açıklamasında, Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırı sonrasında, saldırganlardan üçünün AK Parti üyesi olduğuna dair haberlerin dikkatle incelendiğini belirtti. Çelik, "Saldırganlardan 3'ünün partimize üyelik kaydının olduğu tesbit edildi. Ve bu 3 kişinin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildi" ifadelerini kullandı.

'BU ZİHNİYETİN PARTİMİZDE YERİ YOKTUR'

AK Parti Sözcüsü açıklamasında ayrıca, "Bu zihniyetin partimizde yeri yoktur. Partimizin mahkum ettiği bir zihniyete sahip olanlar, bırakın üyeliği, Ak Parti'nin yakınından bile geçemezler. Şiddete başvuran bu şahısların ihracı hızla gerçekleşecektir. Bunların Ak Parti ile organik bağı olamaz. Gazetecilere dönük şiddeti bir kere daha lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Çelik'in attığı tweetler şu şekilde: "Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırı sonrasında, saldırganlardan 3'ünün Partimizin üyesi olduğuna dair haberleri dikkatle inceledik. Saldırganlardan 3'ünün partimize üyelik kaydının olduğu tesbit edildi. Ve bu 3 kişinin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildi. Bu zihniyetin partimizde yeri yoktur. Partimizin mahkum ettiği bir zihniyete sahip olanlar, bırakın üyeliği, Ak Parti'nin yakınından bile geçemezler. Şiddete başvuran bu şahısların ihracı hızla gerçekleşecektir. Bunların Ak Parti ile organik bağı olamaz. Gazetecilere dönük şiddeti bir kere daha lanetliyoruz."