Güneydoğu'da bulunan 8 il yetkilileri ile seçim güvenliği toplantısı yapmak üzere Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilerin sorusu üzerine gazeteci Ahmet Hakan'ın darp edilmesi, sandıkların taşınması, İstanbul ve Silvan'daki terör operasyonları ile ilgili bilgi verdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve idari amirler tarafından Valilik makamında önünde karşılanan İçişleri Bakanı Selami Altınok, girişdeki şeref defterini imzaladı. Vali Yerlikaya kendisini makamında ziyaret eden Bakan Altınok'a seçim öncesi yapılan hazırlarla ilgili kısa bilgi verildi. Daha sonra Bakan Altınok,bölgedeki 8 ilin vali ve üst düzey güvenlik yetkilileri ile gerçekleştireceği toplantı ile ilgili bilgi verdi. Altınok, "Türkiye, yeni bir seçim sathına giriyor. Bu seçimlerde huzur, güven ve sükun içerisinde, vatandaşların demokratik hakkını kullanması ve iradesinin sandığa yansıması konusundaki çalışmaları Türkiye'nin 7 bölgesinde yapmayı planladık. 6 toplantımızı tamamladık. Yedinci toplantımızı 8 ilimizin katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştireceğiz. Valilerimiz, emniyetimiz, jandarmamız ve güvenlik güçleri çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Bu çalışmaları, hazırlıkları birlikte değerlendireceğiz. Eksiklikleri birlikte tamamlayacağız. Hükümetimizin arzu ettiği güvenlik algısını en üst seviyeye çıkartılması noktasındaki gerekli talimatları arkadaşlarımıza vereceğiz. Malumunun 4 ay önce seçimleri yaptığımız için buna benzer hazırlıklarımız vardı, bu konuda gerekli tecrübe, birikim ve hazırlığa sahipler. Ama 1 Kasım'da da Türkiye'nin genelinde güvenlik noktasında herhangi bir problem yaşamadan, sağ duyu içerisinde yapmak istiyoruz" dedi.

SİLVAN OPERASYONLARI

Bakan Altınok, gazetecilerin sorusu üzerine Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gerçekleştirilen kapsamlı terör operasyonunu da değerlendirdi. Silvan'da güzel bir operasyon olduğunu vurgulayan Altınok, "Silvan'da çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlarımız çok güzel işler çıkardılar. Devletin otoritesine ve kamu düzenine karşı ne yapılıyorsa arkadaşlarımız onun karşılığını vereceklerdir. Gerek Emniyet güçlerimiz. Gerek jandarma güçlerimiz gerekse Silahlı kuvvetlerimiz. Bu mücadelede kamu düzenine ve kamu otoritesine, karşı kim geliyorsa, güvenlik kuvvetleri gereğini yapıyor. Silvan'da da yapıyor, Nusaybin'de de yapıyor. Başka yerlerde de olursa O'nun gereği yapılacaktır. Gayet iyi gidiyor" dedi.

SANDIKLARIN TAŞINMASI

Gazetecilerin sandıkların taşınması tartışmaları ile ilgili soru sorduğu Bakan Altınok, Eski Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de yaptığı açıklama ile durumu izah ettiğini hatırlattı. Sandıkların taşınmasının değil, sandık alanlarının belirlenmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Altınok, "Şuanda belirlenmiş bir sandık alanı yok. Yüksek seçim kurulu ve il, ilçe seçim kurulları sandık alanlarını belirleyecekler. Belirlenmemiş bir şeyin, taşınması, birleştirilmesi söz konusu değildir. Şuanda yeniden belirlenecek. 7 Haziran seçimlerindeki sandık alanları şuanda geçerli değildir. 1 Kasım'da nerelerde sandık kurulacağını il, ilçe seçim kurulları belirleyecektir. Bu belirleme ne yönde olur bilmiyorum. Bu belirlemeler olduktan sonra itirazlar varsa, YSK'ya gidecek, YSK bakacak, karar verecek. Güvenlik boyutuyla, YSK, il,ilçe seçim kurulları nasıl değerlendirme yaparsa yapsınlar, biz her halükarda tedbirlerimiz alacağız"diye konuştu.

TERÖR OPERASYONLARI

Altınok, soru üzerine İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok bölgesinde gerçekleştirilen DEAŞ, PKK ve DHKPC'ye yönelik operasyonların süreceğini söyledi. Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayan Altınok, "Terör var olduğu müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi devam edecek. Bunda DEAŞ, PKK, DHKPC, farketmiyor. Askerimize, polisimize evlatlarımıza, haince saldıran, kim olursa karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni görecektir. Bunun teminati Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetidir. Terör bu memleketi rahatsız ettiği sürece bu rahatsızlığı giderebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuna kadar" dedi.

AHMET HAKAN'IN DARP EDİLMESİ

Altınok, Gazeteci Ahmet Hakan'ın darp edilmesi ile ilgili soru üzerine gözaltına alınan 4 kişi için savcılığın İstanbul Emniyeti'ne ek süre verdiğini söyledi. Tahkikatı süren olayla ilgili sorumlularının karşılığını göreceğini vurgulayan Altınok, "Bu ek süre bittikten sonra, savcılığa çıkacak, tahkikat devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. haklı veya haksız olması önemli değil. Hiç kimsenin kendi hakkını, kaba kuvvetiyle, kendi eliyle elde etmeye hakkı yok. Kaba kuvveti tasvip etmemiz mümkün değildir, kim yaptıysa karşılığını görecektir" diye açıklamasını tamamladı.

Bir dizi gezi ve ziyaretlerle Gaziantep programını sürdürecek olan Altınok, öğleden sonra ise 8 ilin valileri, üst düzey emniyet ve askeri yetkilileri ile birlikte alınan seçim tedbirlerini değerlendirecek.