Gazeteci Can Dündar'ın nöbetçi hakimlikteki sorgusu sürerken aralarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever'in de bulunduğu çok sayıda gazeteci destek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

MİT TIR'ları soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün nöbetçi hakimlikteki sorgusu sürerken çok sayıda gazeteci destek için adliyeye geldi.

İki gazetecinin "terör örgütüne üye olmak, siyasal ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açığa çıkarmak" suçlarından hakimlikteki sorgusu devam ederken CHP ve HDP'li vekillerin yanı sıra aralarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever'in de bulunduğu çok sayıda gazeteci arkadaşı adliyeye akın etti.

Mahkemenin yapıldığı katta basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Sever üzgün olduğunu belirtti. "Can Dündar'ın isminin terör örgütü üyeliği ve casusluk gibi kavramlara ile yan yana getirmek doğru yaklaşım değil" diyen Sever, "Çok üzgünüm, ülke için üzgünüm. Hukuk devleti adına üzgünüm. Umarım beraat kararı çıkar" dedi.