Nadire Bahadi

Zehirlenerek öldürülen ve Yeniboğaziçi bölgesinde Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda bir çukura gömülen Ahmet Aybak cinayeti duruşması Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

İddia Makamının dünkü en önemli tanıkları Ahmet Aybak’ın kardeşi Ali Aybak, eşi Dilek Bengi oldu.

Kardeş Aybak Ahmet Aybak’ın katillerinden şikayetçi olduğunu ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söylerken,  acılı eş Dilek Bengi eşine ait eşyaların kendisine gösterildiği sırada tanık kürsüsünde gözyaşı döktü.

Ali Aybak: Abimin öldüğünü internetten öğrendik

İddia Makamı tanığı olarak mahkemede tanık olarak dinletilen Ali Aybak, 2014 yılının başlarında yengesi Dilek Bengi’nin kendisine abisi Ahmet Aybak’tan haber alamadığını bildirdiğini çok geçmeden Ahmet Aybak’ın öldüğünü internetten öğrendiklerini anlattı. Kıbrıs’a geldikten sonra Mağusa Polis Müdürlüğü’ne gittiğini ve Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ın kendisine Ahmet Aybak’a ait olan saat ve yüzüğü gösterdiğini daha sonra ise hastane morgunda abisi Ahmet Aybak’ı teşhis ettiğini anlattı. Hastanede Ahmet Aybak’ı nasıl teşhis ettiğini anlatan Ali Aybak hastane morgunda kendisine gösterilen cesedin tanınacak halde olmadığını çürüdüğünü kaydetti. Cesede kafatası filmi çekilmesini istediğini söyleyen Ali Aybak, röntgen filminde cesedin çenesinde platin göründüğü zaman cesedin abisi Ahmet Aybak’a ait olduğundan emin olduğunu ifade etti.

Ali Aybak ifadesinin sonunda mahkemeye abisi Ahmet Aybak’ı öldürenlerden şikayetçi olduğunu ve davalarından asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Bengi eşinin yüzüğünü mahkemede teşhis etti

İddia Makamının bir diğer tanığı ise Ahmet Aybak’ın eşi Dilek Bengi oldu. Aybak’ın hem dayısının oğlu olduğunu hem de imam nikahlı eşi olduğunu anlatan Bengi’ye Maraşlı’nın evindeki çöpte bulunan, mahkemeye emare sunulan ve Aybak’a ait olduğu düşünülen yüzük ve kişisel eşyalar gösterildi.

Maraşlı ve Tuncay hesabına para yatırdı

Ahmet Aybak’ın eşi Dilek Bengi, Ahmet Aybak’ın burada bir gemide çalıştığını söyediğini, kendisine Türkiye İş Bankası’ndan hesap açtırdığını 10 günde bir 2 bin, 3 bin, 4 bin TL para gönderdiğini söyledi. Hesaba para yatınca Aybak’ın kendisini arayarak haber verdiğini söyleyen Bengi, parayı bankamatikten çektiğini ifade etti. Aybak’ın ölümünün ardından polisin kendisinden banka dekontlarını istediğini belirten Bengi, Türkiye İş Bankasına giderek dekontları aldığını ve sanık İbrahim Maraşlı ile Mustafa İlhan Tuncay’ın da kendisine para gönderdiğini öğrendiğini söyledi.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşmaya devam etmek üzere davayı yarına ertelendi.