Raif DOĞRU

Ülkemizde yaşanan üzücü olaylara dün gece geç vakitte bir yenisi daha eklendi. Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde ikamet eden Turgut (35) ve Turgay Özdeğirmenci (27) adlı kardeşlerin saat 23.30 raddelerinde yaşadıkları tartışma tam bir aile faciasına neden oldu.

Diyalog muhabirinin olay yerinde elde ettiği bilgilere göre, yatak odasında tartışan kardeşlerden 1988 doğumlu Turgay Özdeğirmenci, 1980 doğumlu abisi Turgut Özdeğirmenci’ye av tüfeği ile 4 el ateş etti. Sırtından vurulan Turgut Özdeğirmenci olay yerinde hayatını kaybederken, cinayetle suçlanan Turgay polise teslim oldu.

Ülke genelinde infial ayarattı

Göçmenköy Spor Kulübü yakınlarındaki tek katlı evde meydana gelen ve tam bir aile faciasının yaşanmasına neden olan olay dün gece saat 23.30 sıralarında gerçekleşti. 
Kardeşi Turgay Özdeğirmenci’nin av tüfeği ile dört el ateş etmesi sonucu yaralanan Turgut Özdeğirmenci olay yerinde can verdi.

Annelerinin hastanede olduğu, babalarının ise olay anında evde bulunmadığı belirtilirken, iki kardeş arasındaki tartışmanın nedenleri merak konusu oldu.

Ercan Havaalanı’nda faaliyet gösteren CAS şirketinde çalışan Turgut Özdeğirmenci, olay yeri inceleme ekiplerinin gerekli araştırmayı yapmasının ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, abisini öldürmekle suçlanan Turgay Özdeğirmenci’nin polis tarafından sorgulandığı bildirildi.

Bir haftada ikinci cinayet

Kuzey Kıbrıs, geçtiğimiz günlerde Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki bir yurtta işlenen vahşi cinayetin şokunu üzerinden atmadan dün gece Başkent Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinden gelen ikinci cinayet haberi ile sarsıldı.

İddialara göre Göçmenköy’de aynı evde ikamet eden iki kardeş, dün gece oda paylaşımı yüzünden tartışmaya başladı.

Tartışmada, öfkesine hakim olamayan Turgay Özdeğirmenci, eline aldığı av tüfeği ile abisi Turgut Özdeğirmenci’ye üçü sırtından birisi göğsünden olmak üzere 4 el ateş açtı. Kanlar içerisindeki abisini evde bırakarak Göçmenköy Spor Kulübünün parkına kaçan katil zanlısı Turgay Özdeğirmenci’nin, polisi arayarak teslim olmak istediğini söylediği öğrenildi.

“Abimi vurdum…”

Abisini öldürdükten sonra parka kaçan katil zanlısının 155 polis imdat hattını arayarak, “Abimi vurdum. Nasıl oldu bilmiyorum. Teslim olmak istiyorum” dediği öğrenildi. Meydana gelen cinayet bölgede infiale neden olurken polisin olay yeri inceleme ve narkotik ekipleri, cinayet mahallinde geniş çaplı soruşturma yaptı.

Kimse olanlara inanmak istemedi

Göçmenköy’deki üzücü olaydan sonra çok sayıda aile yakını, Özdeğirmenci’lerin evine geldi.
Turgut Özdeğirmenci’nin arkadaşları, “Yaşanılanların bir şaka olmasını” dilerken, aldıkları acı haber karşısında abisini öldüren Turgay’a “Neden yaptın bunu be deli çocuk” diyerek tepkilerini seslendirdi.

Özdeğirmenci ailesinin en acı günü

Öte yandan katil zanlısının cinnet geçirdiği ifade edilirken gözaltına alınan zanlının bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Kardeşi tarafından öldürülen Turgut Özdeğirmenci’nin de bugün yapılacak otopsinin ardından Lefkoşa Mezarlığına defnedileceği öğrenildi