Gamze Pir Baykur

Mağusa’da eşi ile tartıştığı sırada araya giren kayınvalidesinin parmağını bükerek çatlamasına neden olan Gurbet Türan ile ablasının eşine şiddet tehdidinde bulunan Recep Kıncak tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı Türan “Vahim zarar”, zanlı Kıncak ise “Şiddet tahdidi” suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

“Kan akıtırım…”

Meselenin tahkikat memuru Emin Özbilen, zanlı Gurbet Türan’ın 3 Ekim tarihinde Antalyalılar Caddesi No:36 adresindeki evinde eşi Murat Türan ile tartıştığı sırada araya giren kayınvalidesi Kadriye Aşık’ın so el işaret parmağını bükmek suretiyle çatlamasına neden olarak vahim zarara uğrattığını açıkladı.

Özbilen, zanlı Recep Kıncak’ın ise parmağı kırılan Kadriye Aşık’ı hastaneye götürmek isteyen eniştesi Murat Türan’a hitaben “O hastaneye gidilmeyecek. Gidilirse kan akıtırım” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özbilen, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

gurbet-turan.jpg

Teminata bağlandılar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Gurbet Türan ile Recep Kıncak’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, zanlı Türan’ın lehine 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine,  zanlı Kıncak’ın lehine ise 1 KKTC vatandaşının 25 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.