Konya'da dini nikahlı eşi oğlu tarafından öldürülen bir kişi, eski eşi ve 3 çocuğundan intikam almak için geldiği Adana'da adresleri karıştırınca, olayla ilgisi olmayan 14 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Osman E. Ç., boşandıktan sonra Konya'nın Çumra ilçesinde oturan babası Mehmet Ç. ile dini nikahla evlenen Birgül Taş'ı 6 Eylül Pazar günü av tüfeğiyle öldürdü. Olaydan sonra yakalanan Osman E. Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dini nikahlı eşini kaybedince intikam düşünen Mehmet Ç., telefonla Adana'da kalan eski eşi ve 3 öz çocuğunu arayıp, "Hepinizi öldüreceğim" diyerek tehdit etti.

EVİN NUMARASINI KARIŞTIRDI

Mehmet Ç., av tüfeğini yanına alarak Adana'ya geldi. Şahıs, eski eşi ve çocuklarının bulunduğu Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi 69054 Sokak'a girdi. Mehmet Ç.'nin 3 öz çocuğu ve eski eşi sokakta 38 numaralı evin 1. katında otururken, Mehmet Ç. ev numaralarını kırıştırıp 32 numaralı evin önüne gelerek buradan pompalı tüfekle pencereye doğru ateş etmeye başladı. Kırılan camdan içeri giren saçmalar, kanepede televizyon seyreden 14 yaşındaki Aleyna Erbil'e isabet etti. Ağır yaralanan kız çocuğu hastaneye kaldırıldı. Bu arada, Mehmet Ç. ise 42 plakalı bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Aleyna Erbil ise kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybederek toprağa verildi. Olay cinayete dönüşünce Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmada Erbil'in babası Faruk Erbil'in (41) kimseyle husumeti olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine polis sokakta derinlemesine çalışma başlattığında 42 plakalı bir otomobilin o gece sokakta olduğu ve olaydan hemen sonra hızla gittiği belirlendi. Bunun üzerine polis sokakta Konya bağlantısı olan şahıslar üzerinde araştırma yapmaya başladı. Sokakta 38 numaradaki 1. katta oturan ailenin Konya'da yaşayan Mehmet Ç. isimli akrabası olduğu ve bu şahsın dini nikahlı eşinin 10 gün önce Adana'da yaşayan öz oğlu tarafından öldürüldüğü bu nedenle şahsın eski eşi ile 3 öz çocuğunu ölümle tehdit ettiğini belirledi. Polis hemen Konya'ya bir ekip gönderdi. Ekip yaptığı çalışmada zanlı olarak Mehmet Ç.'yi yakaladı. Zanlı, sorgulanmak üzere Adana'ya getirildi.

"BİR İNSAN BUNU NASIL YAPAR"

14 yaşındaki kızını kaybeden baba Faruk Erbil ise sokağa kurulan taziye çadırında yas tutuyor. Baba Erbil, oğlu tarafından eşi öldürülen bir kişinin kendi öz çocukları ve eski eşini öldürmek için Adana'ya geldiği sırada evleri karıştırdığını belirterek, "Evin bahçe duvarına kadar geliyor içeride benim kızımı görüyor kendi çocuğu zannedip ateş ediyor. Benim kızımı vurup kaçıyor. Bizim olayla bir alakamız yok nasıl bir insanlık bu. Hiç bakmadan kim olduğunu bilmeden perdeden gördüğü kadarıyla sıkıp kaçıyor. Katil yakalanmış ama benim canım yandı bu saatten sonra yakalansa ne olur" dedi.

Yaşanan olaylardan sonra ikinci bir cinayetin işlenmemesi için polis sokakta 24 saat nöbet tutuyor. Öldürülen kız çocuğu ile öldüren şahsın akrabaların evi birbirine yakın olduğu için olay çıkmaması için polis nöbet tutuyor. Bu arada, 3 çocuk ve Mehmet Ç.'nin eski eşi de evi terk edip kaçtı.