MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "AK Parti ile MHP hükümet kursun" talepleri aldıklarını belirterek, "Sayın Başbakan "MHP kapıları kapattı" gibi bir bahane üretiyor. MHP kapıları kapatmadı" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Hangi partilerin koalisyon olacağının büyük merak konusu olduğunu ifade eden Kalaycı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin görüşlerinin net olduğunu belirterek, "MHP olarak biz ilkeli ve sorumlu bir partiyiz. Ülkemizin ve Türk Milleti'nin yüksek menfaatleri bizim için her zaman önceliklidir. Bugün de MHP'nin tavrı nettir, görüşleri ve durduğu yer bellidir. Soruyorum seçim süresi boyunca MHP'nin Hakların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte olduğunu söyleyenler şimdi ne söyleyecekler? Dedikleri gibi olsaydı seçim sonucu böyle bir fırsat ortaya çıkmıştır ama Allah'a şükürler olsun ki MHP dosdoğru bir partidir. Değerlerinden asla taviz vermez. Ahlaksızca bu yalanı söyleyen HDP ile birlikte olduğumuzu söyleyenler iftira atanlar partimizden ve milletimizden özür dilemelidir" şeklinde konuştu.

"OLMAZSA OLMAZLARIMIZ VAR"

Kalaycı, "Aslında HDP, İmralı ve Kandil ile görüşenler sürekli taviz verenler bellidir. Son olarak Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisinde Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Başbakan Yardımcısı, AK Parti Grup Başkanvekili huzurunda HDP milletvekillerine İmralı canisinin 10 maddelik mektubunu canlı yayında bu millete okutanlar ve mutabakata varanlar bellidir. AK Parti bugüne kadar tüm uyarılarımıza rağmen çözüm sürecini ısrarla sürdürmüştür 1 Ağustos 2009 tarihinde başlatılan açılım ve çözüm süreci sonucu PKK siyasallaştırılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne taşınmıştır. Bu tablonun her türlü vebali AK Parti hükümetlerine aittir" diye konuştu.

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, koalisyon için vazgeçmeyecekleri şartlarının olduğunu belirterek, "AK Parti hala çözüm sürecinde ısrarlıysa ki; açıklamalar o yönde bir koalisyon hükümeti olarak uyum sağlayabilecekleri partiler de bellidir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli seçim gecesi yaptığı açıklamada bu gerçeğe işaret etmiştir. AK Parti çözüm sürecinden ödün vermeyiz, dediğine göre bu konuda ortak olabilecekleri partiler HDP'dir CHP'dir. Bu tartışma götürmez bir gerçektir, beyanlar ortadadır, gerçekler ortadadır. AK Parti'nin eğer samimi olarak MHP ile bir koalisyon kurma düşünesi varsa ülkemiz ve milletimiz için olmazsa olmaz gördüğümüz şartlarımız bellidir. Bunlar; çözüm sürecinin iptali, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının yüce divana gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarda kalmasıdır. Bunların kabulü halinde teknik konularda başta emekliler, çalışanlar ve çiftçilerimiz olmak üzere seçim beyannamemiz ile vaat ettiğimiz konular hakkında AK Parti ile görüşme yapmaya biz MHP olarak varız" dedi.

"SEROK AHMET DEĞİL KONYA'LI AHMET"

Kalaycı, yaptığı açıklamada, "Çözüm süreci ile ilgili gelişmelerden herkes gibi AK Parti'ye oy veren hemşehrilerim de çok rahatsızdır. Yine 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk konusunda geçen dönem TBMM" de alınan yüce divana göndermeme kararı milletimizin vicdanında yer bulamamıştır. Gerçekler ortadadır. Hemşehrimiz Ahmet Davutoğlu bunu iyi okumalıdır. Serok Ahmet olarak değil, Konyalı Ahmet olarak MHP'ye gelebilir. MHP'nin görüşü nettir. Kapısı açıktır. O nedenle bahane aramasın kendi kendine gerçekler üretmesin. Ya olduğu gibi görünsün, ya da göründüğü gibi olsun" şeklinde konuştu.

"BİZİM KAPIMIZ AÇIK"

Koalisyona kapılarını açık bıraktıklarını söyleyen Kalaycı, "Bunu samimi olarak ifade ediyorum. Konya'mızdan gerek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş hemşehrilerim gerekse bizim camiamızdan yoğun telefonla arayan, yüz yüze görüşen birçok hemşehrimiz diyor ki; AK Parti ile MHP hükümet kursun. Benim de onlara verdiğim cevap, bizim böyle bir açıklama yapmamış olmamamıza rağmen Sayın Başbakan MHP kapıları kapattı gibi bir bahane üretiyor. Önce onunla görüşün yani MHP kapıları kapatmadı. MHP milletimizinde arzusu yönünde çözüm sürecinin iptali, bu yolsuzluk dosyalarının yüce divana gönderilmesi şartıyla kapıları açık bu görüşmeye var dedik" ifadelerini kullandı.