AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Normalinde Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş arkadaşımız aday gösterilmiş ancak sehven bir diğerinin isim benzerliğinden dosyası verilmiş. Genel Merkez çözmeye çalışıyor" dedi.

1 Kasım milletvekili seçimleri için AK Parti'nin Diyarbakır'dan 3. sırada aday gösterdiği Yunus Memiş ismi, aynı isimde başvuran iki kişi olması nedeniyle karışıklık yarattı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Aday tanıtım sırasında yaşanan karışıklığa ilişkin açıklama yapan Ensarioğlu, "Karışıklık şöyle, normalinde Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş arkadaşımız aday gösterilmiş ancak sehven bir diğerinin isim benzerliğinden dosyası verilmiş. Genel Merkez çözmeye çalışıyor, çözer" dedi.

"AK Parti'nin aday gösterdiği Yunus Memiş yerine aynı isimde başka birisi mi aday gösterilmiş?" sorusu üzerine Ensarioğlu, "Maalesef sehven yapılmış ama şuanda başvuru var, düzeltilir. Çözülmezse kısmetli diyeceğiz" yanıtını verdi.

İki adayın da Ankara'ya gelmediğini bildiren Ensarioğlu, "İkisi de buraya gelmedi. Fotoğrafını gördüğümüz kişi sehven verilen isim ama şuanda resmi olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvurulmuş. Bu yanlış düzeltilir. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği karara bağlı. Akrabalar, isim benzerliği var. Bakalım Yüksek Seçim Kurulu ne karar verirse ona uyacağız" açıklamasında bulundu.