AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım seçimleri için hazırladığımız yol haritamızı, seçim beyannamemizi milletimizle paylaşmanın heyecanı içindeyiz" dedi.

CHP, MHP ve HDP'nin ardından AK Parti de bugün 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini ATO Congresium'da açıklıyor. "AK Parti Seçim Beyannamesi" programında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan "Haydi Bismilllah" şarkısı eşliğinde partilileri selamladı. "78 milyon vatandaşımızı, 81 vilayetimizi, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizi, gönüldaşlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, "Son huzur ve demokrasi operasyonu başta olmak üzere bu ülke için, bu vatan için, bu millet için fedayı can eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kurucu liderimiz, genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız biraz önce Brüksel'e yola çıktı, Allah yolunu açık eylesin. 2001 yılından bu yana AK Parti çatısı altında hizmet veren, ter döken bütün yol arkadaşlarımızı selamlıyorum. Ahirete intikal edenlere rahmet diliyorum. Geleceğe yürüyen bu siyasi hareketin, görünmez kahramanlarını, gönül erlerini bir kez daha hürmetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Bugün bir dönüm noktası, bugün bir milat, bugün ilk aşkla yeniden "Bismillah" diyoruz. Bugün 3 Kasım 2002 gibi 1 Kasım 2015'i de bayram yapma günüdür. Şimdiden bayramımız mübarek olsun" dedi.

Bugün Türkiye'nin geleceği adına çok önemli görülen hedeflerle, projelerle bir kez daha milletin huzurunda olduklarını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye'nin en büyük siyasi hareketi olarak hep beraber omuz omuza bütün dava arkadaşlarımızla aziz ülkemizin huzurundayız. Önce refik sonra tarik, önce yol sonra yoldaş demiş eskiler, ne güzel söylemişler. İşte refiklerin en güzelleriyle, dava arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bize böyle güzel refikler, yoldaşlar nasip eden Allah'a hamdolsun. Bu aziz kadro ile birlikte bugün bir kez daha Türkiye'nin emanetine sahip olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz, emanet milletin emanetidir, omuzlarımızdadır, zihnimizdedir ama en önemlisi yüreğimizdedir. Yüreğimizdeki emanetin hakkını vermeye hazırız" diye konuştu.

"SEÇİM BEYANNAMEMİZİ PAYLAŞMANIN HEYECANI İÇİNDEYİZ"

"1 Kasım seçimleri için hazırladığımız yol haritamızı, seçim beyannamemizi milletimizle paylaşmanın heyecanı içindeyiz" diyen Davutoğlu, "7 Haziran seçimleri hem demokrasimiz hem siyasi hareketimiz için çok önemli ve farklı sonuçlar doğuran önemli bir seçim olmuştur. 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçların, bu tecrübeden her bir partinin üstüne çıkan dersleri çıkardığını, milletimizin gösterdiği istikameti doğru tahlil ettiğini ümit etmek istiyorum. Bu en başta demokrasimiz için büyük bir kazanç olacaktır. 7 Haziran seçimlerinde bütün partilerin çıkaracağı dersler Türk siyasetine yeni katkılar getirecektir. Milletimiz, 7 Haziran seçimlerinde çatışma kültürünün terk edilmesini istemiştir. AK Parti olarak milletimizin verdiği bu mesaja kulak verdik ve kollarımızı sıvayarak aşkla sevdayla heyecanla tazelendik ve yeni bir yola çıkmaya karar verdik" değerlendirmesinde bulundu.

"SİZLERE SUNDUĞUMUZ BEYANNAME MASA BAŞINDA HAZIRLANMIŞ BİR BEYANNAME DEĞİL"

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz, 7 Haziran akşamı daha partimizin genel merkezinden, balkondan, Cumhurbaşkanımızın ilk başlattığı andan itibaren bir demokrasi platformu haline gelmiş balkonundan yaptığım konuşmada 7 Haziran'dan gerekli dersleri çıkaracağımızı ifade etmiştim. Son 3 ayda bu dersleri bütün detaylarıyla ele aldık. Partimizin her kademesinde 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını tartıştık, istişare ettik. Bütün kademelerde, bütün kurullarda tek bir hedefimiz vardı, milletimizin verdiği sesi doğru anlamak ve gereğini yapmak. Bütün şehirlerimizde seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar, araştırmalar yaptırdık. Halkımıza sorduk, bizden ne bekliyorsunuz, ne tür beklentilerle geleceğe yürümemizi istiyorsunuz. Yüzde 41 gibi büyük bir oranla seçimden birinci parti olarak çıkmamıza rağmen bir iç muhasebeyi derinden yaptık ve gereğini hayata geçirdik. Bununla yetinmedik, toplumun her kesiminden insanlarımızla bir araya geldik. Dar, kısıtlı katılımlı ya da geniş kitle toplantılarıyla halkımızın sesine bir kez daha kulak vermeye çalıştık. Gençlerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza, işçilerimize, memurlarımıza, esnafımıza, emeklilerimize beklentilerini sorduk, eleştirilerini dinledik. O yüzden bugün sizlere sunduğumuz seçim beyannamesi masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname değil, milletin katılımla geniş bir konsensüs ve mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir. İşte bugün milletimizin huzuruna Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz."

"YARIN İSTİKLAL HARBİMİZ GİBİ STARTI SAMSUN'DAN VERECEĞİZ"

AK Parti'nin bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a ve yola çıkmaya hazır olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Yarın İstiklal Harbimiz gibi startı Samsun'dan vereceğiz inşallah, milletimizle buluşacağız. İlk günkü aşk ve şevkle yola çıkmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Milletimize buradan Türkiye'yi hak ettiği aydınlık geleceğe taşımak için gece gündüz demeden hafta sonu-tatil demeden çalışacağımızın sözünü veriyorum. Bütün AK Parti kadroları en üst kademesinden sandık müşahitlerine, mahalle temsilcilerine kadar dimdik ayakta ve yola çıkmaya hazır durumdadır. Milletimizle el ele gönül gönüle 13 yılın atılımlarını daha ileri seviyelere taşıyacağız. 13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir surette geçit vermeyeceğiz. Başladığımız işi, kim önümüze ne engel çıkarırsa çıkarsın mutlaka neticeye ulaştıracak, çıktığımız yolda menzile hep beraber ulaşacağız. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerini birlikte geçireceğiz. Biz hayal tacirliği yapmıyoruz, afaki hedefler koymuyoruz. Başardıklarımızın daha fazlasını başarmanın sözünü veriyoruz. Aslında en büyük teminat geçmişimizdir. Gelecekteki vaatlerimizin gerçekleşmesinin en büyük teminatı geçmişte başardıklarımızdır. Bize göre beyan esastır, milletimiz de beyanı esas alır. Beyan sahibiyle birlikte değerlendirilir, sahibiyle birlikte değer kazanır. Milletimiz bizi biliyor, biz milletimizi biliyoruz. Milletimiz bizim yönetim tecrübemizi, hizmetlerimizi biliyor. Ve 13 yıllık tecrübeyle yakından ve derinden biliyor ki bizim sözümüz sözdür, bizim sözümüz senettir. Ayrıca notere ihtiyacı olmayan bir senettir" ifadelerini kullandı.